фирми продукти
представяме
работа
 
Обикновени вещи с нова употреба

Можете да употребявате вещи, които вече имате в дома си, за да поддържате ред в стаите и да овладеете безпорядъка. Обикновените вещи могат да се окажат много полезни, ако знаете как да ги трансформирате в практично средство.

Щипка за кабели

Обикновени вещи с нова употреба

Ако включвате много уреди и не искате кабелите да се оплитат, можете да ги захванете с обикновена щипка за коса. Ако се налага ползвайте няколко щипки, за да захванете кабелите, които са по-дълги, на няколко места. Можете да захващате всички кабели от щепсела или да ги хващате отделно, спрямо посоката на движение и употребата. Върху щипките можете да поставите самозалепваща се бележка, върху която да напишете кой кабел за какво е.


Картонени кутийки за обувки

Обикновени вещи с нова употреба

За да има ред в антрето или гардероба, съхранявайте обувките си в обикновени картонени кутии, които можете да поставите една върху друга. За да създадете цветна визия можете да поставите декоративна хартия и да я захванете с лепило за декупаж. Върху повърхността на кутиите поставете принтирано изображение на обувките, които съхранявате в нея, за да можете да ги намирате по-лесно. Така няма да се налага да употребявате прозрачни пластмасови кутии.


Поставка за обувки в антрето

Обикновени вещи с нова употреба

В дъждовна ситуация цялото антре може да се превърне в неразбория от вода и мръсотия. С обувките можете да вкарате сняг и трябва постоянно да почиствате локвите разтопена вода. За да запазите чистота в помещението можете да трансформирате голяма тепсия от пластмаса или метал в поставка за обувки, а върху нея да държите метална кухненска скара, за да се оттича водата от обувките вътре в тепсията.


Дръжки за аксесоари

Обикновени вещи с нова употреба

Старите дръжки от вратички на шкафове можете да употребявате за съхранение на аксесоари като вратовръзки и шалчета. Монтирайте ги върху стената на гардероба или върху стената на коридора, за да ги ползвате по всяко време. Дръжките могат да се окачат хоризонтално или вертикално.


Метална кофа за банята

Обикновени вещи с нова употреба

В малката баня можете да спестите място с обикновена метална кофа. Окачете я върху монтирана върху стената закачалка и поставете в нея тоалетните принадлежности. Можете да поставите парче дървесина по диагонал, за да разпределяте вещите в отделните ниши. Върху повърхността на кофата можете да залепите декоративна хартия или да оформите шарки с боя, за да я направите по-цветна и да я превърнете в ярка фокусна точка в банята.


Рафтчета от табуретки

Обикновени вещи с нова употреба

Сглобете от няколко табуретки функционална библиотечка за всекидневната стая, за кухнята или за детската стая. Боядисайте всички табуретки в еднаква разцветка и изчакайте боята да изсъхне. Поставете табуретките една върху друга в желаната формация и се уверете, че частите са стабилни. Можете да залепите върху повърхностите на табуретките цветна хартия или да оформите шарки с ярки бои. Ако искате да запазите формацията, можете да захванете частите с дълги винтове.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, практични идеи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg