фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна трансформация на кухнята

Тази кухня не може да се нарече просторна, но е обзаведена с ярки разцветки и функционалност. Комбинацията от неутрални тонове и ярки багри е особено приятна за погледа, а обзавеждането на стаята е стилно, но много функционално.

Цветна трансформация на кухнята


Кухненски остров

Цветна трансформация на кухнята

Кухненският остров е трансформиран във фокусна точка с малко боя в наситена жълта разцветка. Той е много практичен, тъй като може да се употребява като работна повърхност и като барплот за закуска. Вратичките на острова скриват от погледа вещите, които се съхраняват в него, така че малката кухня не изглежда претъпкана и тясна.


Цветен колаж върху стената

Цветна трансформация на кухнята

В рамка върху стената е поставена бяла хартиена основа, върху която е оформен колаж от цветни парчета хартия и ивици за тестване на разцветки боя. Могат да се оформят различни цветни шарки и да се поставят върху стената една под друга.


Стени в много разцветки


Цветна трансформация на кухнята

Вместо обикновени квадратни плочки за облицовка на стените, в кухнята са употребени правоъгълни плочки в няколко разцветки. Те са позиционирани под ъгъл, така че оформят интересна шарка върху стените. Отворените стенни рафтчета разширяват визуално стаята и насочват погледа нагоре. Кухненските шкафове са поставени далеч от прозореца, за да може да навлиза естествена светлина отвън. Полупрозрачната щора дава възможност светлината да се процежда навътре, което подсилва ефекта. Тъй като фокусната точка в стаята, кухненският остров, е в наситена разцветка, стените са в приглушени разцветки, а повърхностите на кухненските шкафчета са бели. Почти всички вещи са прибрани в шкафовете, за да не изглежда стаята разхвърляна в безпорядък и хаос.


Кухня в ярки багри

Цветна трансформация на кухнята

В едната част на стаята е оформена зона за хранене, малка трапезария, която е обзаведена с обемна маса и столове, които са в различни разцветки. Зоната е оформена визуално с голям килим в ярки багри. Над масата е поставена лампа с огромна сфера с плетена повърхност, която пропуска светлината на лампата, но я обгражда изцяло. Багрите на столовете и на килима координират с тези на облицовката в кухненската зона, а масата и лампата омекотяват наситеността им.


Ненатрапчиви шарки върху завесите


Цветна трансформация на кухнята

С толкова много багри в стаята пердетата са подбрани така, че да омекотяват ярките разцветки. Неутралната кафява тъкан от лен е функционална, без да се набива на очи. Върху нея са оформени шарки в бяло, които са интересни, но ненатрапчиви. Те са от боя за тъкани, така че пердетата да могат да се перат. Завесите са окачени на корниз, така че да могат да се дърпат, за да се открият прозорците. Зоната за хранене е точно до тях, така че през деня тя изглежда приветлива и обляна от светлина, която подчертава ярките характеристики на багрите върху повърхностите в стаята.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, идеи за кухнята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg