фирми продукти
представяме
работа
 
8 от най-малките къщи в света

Макар в западните държави много хора да се стремят да си купят голяма къща и да живеят нашироко, някои предпочитат да се ограничат така, че да редуцират разходите за енергия и да живеят без излишна суета. Онези хора, които предпочитат малка къща, знаят колко уютни са те и колко лесно могат да се пренасят с кола или колело, ако собствениците им искат да отидат за ден в планината или на ваканция.


Къщи Тъмбълуийд


8 от най-малките къщи в света

Тези къщи са по-малки, отколкото са гардеробите на много от стандартните сгради. Те обаче са много уютни и наподобяват градинска барака. В тях можете да откриете почти всичко, от което се нуждаете, въпреки малките пространства на къщите. В сградата има работна ниша, хол, спалня, баня и тоалетна с душ. Някои от разновидностите могат да включват малка веранда, на която можете да седнете и да се наслаждавате на хубавото време. Къщата може да се употребява като каравана и да се мести с кола, а макар отвън да изглежда много малка, вътрешните пространства са учудващо просторни.


Компактна къща


8 от най-малките къщи в света

Макар да е с площ 2,6 кв.м. тази малка къща включва баня, трапезария, кухня, две легла, лоби. Компактната сграда е напълно достатъчна за ваканцията или за офис на открито.


Малка къща в Торонто

8 от най-малките къщи в света

Тази малка къща е вмъкната между две стандартни къщи и не е най-малката в света, но е най-малката в Торонто. Тя е с площ малко повече от 29 кв.м. и е достатъчно прочута, за да накара известната американска водеща Елън де Дженерис да поиска някой ден да я купи.


Къща руло

8 от най-малките къщи в света

Студенти от Университета в Карлсруе в Германия изработват визията на тази малка сграда с форма на руло. Модулната къща е обзаведена от всички страни, като са оформени ниши, които могат да се употребяват отделно, като се задейства завъртане на сградата по оста й. Къщата включва легло в малка спалня, кресло, маса, душ и кухненска мивка, тоалетна.

8 от най-малките къщи в света


Каравана за велосипед


8 от най-малките къщи в света

Тази компактна каравана за колело може да се употребява по време на ваканция или разходка за риба. В нея има достатъчно място, за да се седне и да се легне, но ако искате да ползвате тоалетна, трябва да потърсите пространство навън. Тя разполага с вятърна турбина и соларна енергия за фурна и отоплителна система. Вратичката на караваната може да се употребява като козирка от дъждовната вода и горещините.

8 от най-малките къщи в света


Малка къщичка

8 от най-малките къщи в света

Тази малка сграда е обзаведена с миялна машина, фурна, микровълнова, баня, гардероб, а малките й пространства не бива да Ви заблуждават, че в нея не може да изкарвате времето си удобно. Компанията, която произвежда сградите с компактни пространства, твърди че иска повече хора да могат да живеят екологично, но малките къщи са много добра възможност за обикновени хора да редуцират употребяваната в сградата енергия и да разполагат с модулна вила далеч от суматохата и тълпите


Модерна къща

8 от най-малките къщи в света

Модерни сгради с изчистена визия, които са изградени като конструкция подобно на обикновен билборд и които могат да се построят навсякъде по света. Къщите могат да се поставят  в планината или в гората, или пък над бушуващите води на морето, така че да вдишвате влажните морски пари. Конструкцията е висока, но тясна, с малка тераска, която е открита, а долната част на предната стена е остъклена, за да навлиза вътре естествена светлина. Ако се построи на някое място, което не е толкова леснодостъпно, например на крайбрежието, до малката сграда могат да се изградят стъпала.


Малка къща в Тексас

8 от най-малките къщи в света

Не всичко в щата Тексас е огромно - тази малка сграда, която наподобява градинска барака от дървесина, е изградена от рециклирани части. Компанията, която произвежда сградите твърди, че основната концепция се базира на това, че след толкова поколения на консуматорство е време да ограничим консумацията на ресурсите, с които планетата ни разполага все още. Сградата е с включена закрита веранда, на която можете да релаксирате на слънце.


Източник: mnn.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, малки къщи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg