фирми продукти
представяме
работа
 
8 трика за чиста баня

Банята е място в дома, което подобно на кухнята, изисква редовно почистване и поддържане на много високо ниво на хигиена. Вижте няколко тънкости, които ще ви улеснят при извършването на тази дейност, а освен това ще ви спестят и пари за скъпи препарати.

1. Излъскайте тоалетната чиния до блясък

8 трика за чиста баня

Вместо предлаганата в търговската мрежа белина опитайте следния разтвор: напълнете една чаша с оцет и разтворете в нея 1 с.л. сода за хляб. Изсипете сместа в тоалетната чиния, като я разпределите равномерно по стените и под ръба и оставете да „къкри“ около 30 минути. Бързо, лесно и евтино почистване, без скъпи и вредни препарати – всичко, от което се нуждаете се намира в кухненския шкаф.

2.  Мухъл по ъглите около душа


 8 трика за чиста баня

За почистване ъглите около душа и ваната отново на помощ ще Ви се притече оцетът. Изсипете го в пулверизатор и напръскайте обилно повърхността. Оставете да изсъхне и попийте с хартия. Един лесен начин, който ще Ви отърве от натрупалия се мухъл.

3. И таванът има нужда от почистване

8 трика за чиста баня

Рядко обръщаме внимание на тавана на банята, но и той има нужда от почистване. По повърхността му често се натрупват отлагания от мухъл и плесен. Решението: напълнете една кофа с вода и оцет в съотношение 1:1 и с помощта на парцал или моп почистете тавана – не само ще премахнете мръсотията, но ще убиете и микробите.

4. Натрупвания от сапун


8 трика за чиста баня
     
Натрупванията на сапун около мивката и замърсяванията върху плота на шкафа в банята могат да се почистят също с подръчни средства. Смесете 2 чаши сода за хляб, ½ чаша веро, 1 чаша вода, ½ чаша оцет и избършете с кърпа. Петната изчезват и шкафът засиява.

5. Зоната под ръба на тоалетната чиния

8 трика за чиста баня 

Отлаганията на котлен камък под ръба на тоалетната чиния са много неприятни – не забравяйте редовно да почиствате тази зона. Всичко, от което се нуждаете е малко боракс и лимон. Добавете към боракса няколко капки лимонов сок, за да се получи каша и нанесете обилно под ръба. Изтъркайте петната с четка. Лимонът ще разнесе приятен аромат в банята.

6.  Килимчетата в банята

8 трика за чиста баня
Килимчета в банята пред душ кабината или ваната ежедневно са изложени на влага. Няма нищо по-лошо от това да стъпите на влажна и миризлива кърпа след топлия душ. За да предотвратите това усещане окачвайте килимчета на простора до пълното им изсъхване. За да „изсмучете“ неприятните миризми, поръсете върху тях малко сода за хляб и минете с прахосмукачка.

7.  Отървете се от ръждата

8 трика за чиста баня

Петната от ръжда се премахват много лесно с най-обикновена паста за зъби. Изстискайте малко количество върху петното и изтъркайте с четка. Ръждата изчезва мигновено.


8.  И огледалата искат грижи


8 трика за чиста баня

За да заблести огледалото е нужно само малко количество крем за бръснене. Нанесете равномерно и избършете с кърпа. Огледалото ще засияе за нула време.

Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
баня, идеи за дома, полезни съвети

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg