фирми продукти
представяме
работа
 
Стъклото у дома – модерно и практично

Сред многобройните възможности за избор на мебели при обзавеждането на дома, стъклото си остава един от най-предпочитаните материали. То никога не излиза от мода, а атрактивният му вид го прави подходящо решение за всеки интериор. Освен че е практично и лесно за поддръжка, стъклото в дома има и декоративен характер. За негово голямо предимство се счита способността му да придава на целия интериор лек, светъл и уникален облик. Стъклото е налично в безброй форми и може да се използва за всяка една част от интериора.

Мебели от стъкло

Стъклото у дома – модерно и практично

Най-лесният начин да направите дома си модерен, е като замените традиционните дървени мебели със стъклени. Освен огледалата, които обичайно са от стъкло, можете още да включите в обзавеждането си столове, маси, етажерки, витрини, всички от този материал. Плотът от стъкло в трапезарията или кабинета ще внесе доза блясък в помещението. Комбинациите на стъклото с кожа, дърво или друг материал пък ще придадат шикозен индустриален облик на декора.

Стъклото в екстериора

Стъклото у дома – модерно и практично

Отдавна отминаха времената, когато стъклото се използваше в строителството само за изграждане на прозорците. Днес от него са направени фасадите на внушителни бизнес и търговски сгради. В съвременните домове все по-често могат да се видят врати, изцяло от стъкло. Този материал се използва още и за направата на паравани за баня, душ кабини и какво ли още не. Така например, за да отделите едно помещение от друго или да запазите неприкосновеността на личния си живот, можете да използвате матирано или оцветено стъкло за преградна стена. 

Стъклото в кухнята

Стъклото у дома – модерно и практично

Интериорните дизайнери днес залагат много на стъклото и го използват по най-необикновени начини. Зоната за хранене е любимото им място за експерименти. Една модерна кухня не може да мине без лъскав детайл и дизайнерите съветват това да е плотът или кухненският гръб. Дори да не са изработени изцяло от стъкло, задължително трябва да има поне някаква стъклена част.
Ако кухнята и трапезарията са в едно помещение, можете да ги разделите с помощта на стена от стъклени тухли. Ако пък шкафовете са малко, монтирайте висящи ъглови етажерки от стъкло, върху които да съхранявате бурканчетата с подправки или други кухненски принадлежности.

Други приложения на стъклото


Стъклото може да служи и за декорации и създаване на различни акценти. Поставете стъклена рамка с любима снимка върху масичката за кафе в хола или подредете цветята в красива ваза от същия материал. Ако сте любител на изкуството, окачете няколко стъклописа на стените в дома си.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, мебели от стъкло, декорации от стъкло

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg