фирми продукти
представяме
работа
 
Стари вещи с ново предназначение

Съхранението на вещите винаги е проблем, независимо дали го осъзнавате или не. Проблемът се задълбочава още повече, ако живеете в малко жилище. За да избегнете хаоса в дома си трябва да организирате пространството хитро и функционално. Предлагаме Ви няколко идеи за интелигентно съхранение на багаж, в основата на които са вещи с променено предназначение. 


Стара поцинкована кофа като съд за вино

Стари вещи с ново предназначение

Кофата за охлаждане на вино и шампанско е доста скъпа глезотия и определено не е вещ от първа необходимост. За да си давате излишни пари, възползвайте се от алтернативните решения, които са много ценни за този случай. Можете да използвате стара поцинкована кофа, която да преобразите в красив и оригинален съд за напитки. Окачете кофата на рамка от кафез и тя ще придобие много интересна визия. 


Щайга за банани като сандъче за възглавници

 
Стари вещи с ново предназначение

Винтидж вещите са наистина страхотни декоративни елементи. Имат един особен чар, който ги прави уникални. При тях не е от значение за какво са били използвани преди, а какво е сегашното им предназначение. Така например старата щайга за банани може да живее втори живот като красив сандък за съхранение на възглавници, одеяла, играчки и всякакви други вещи.  


Детски столчета като кът за хранене на кучето

Стари вещи с ново предназначение
 
Ако имате голямо куче сигурно сте забелязали, че на него не му е много удобно да се храни и пие вода от купички, поставени директно на пода. При по-големите породи храната трябва да стои върху висока повърхност. Подходяща мебел за тази цел е старият стол. Височината на детските столчета е идеална за Вашето куче – изрежете два отвора в седалките им с размер, равен на диаметъра на купичките за храна. Домашният Ви любимец ще ви бъде благодарен. Вижте тук още един проект за поставка за купички за домашни любимци.


Стара кофа като кошница за списания
 
Стари вещи с ново предназначение

Старата кофа може да се използва като контейнер за съхранение на списания, книги, вестници и други печатни издания. Почистете я старателно, боядисайте я в свеж нюанс и я окачете близо до нощното шкафче или мястото за четене.  Гениално, просто и оригинално творение – да не забравим да споменем и функционалния и практичния му аспект.


Емайлирани съдове за съхранение на дребни монети


Стари вещи с ново предназначение
 
Случва ли ви се често да разпилявате дребните монети от портмонето върху масата, защото няма къде да ги събирате? Малките купички и съдинки могат да свършат работа, но не са толкова удобни. Една нетрадиционна и необикновена идея е да използвате стари емайлирани съдове. Черпакът, закачен за стената, услужливо ще съхранява жълтите стотинки от рестото  в магазина. А емайлираният поднос може да се използва като дъска за съобщения.
 

Декоративен корниз като лавица
 
Стари вещи с ново предназначение

Ако обновявате дома си и сте решили да заложите на модерното и да премахнете старите декоративни корнизи, не бързайте да ги изхвърляте. Изящно украсени, те ще бъдат много красиви лавици, ако ги окачите на стената. А и по този начин удължавате техния живот. Декоративните корнизи ще придадат характер на Вашия дом и ще впечатлят гостите ви.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, стари вещи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg