фирми продукти
представяме
работа
 
11 употреби на калъфките за възглавници

Не изхвърляйте старите калъфки за възглавници, ако няма да ги употребявате като спално бельо, защото те могат да се трансформират в страхотни приспособления за почистване в стаите.

11 употреби на калъфките за възглавници

Калъфки за пътешествие

Пътешествията с кола или влак могат да са много вълнуващи, но също много мръсни, особено ако пътувате с деца. Много хора обичат да пътуват със собствената си възглавница, но тя се цапа по пътя и трябва да перете калъфката. Поставете върху основната част стара калъфка или две, за да я предпазите от мръсотия. Когато стигнете можете да махнете старите калъфки и да ползвате възглавниците директно. Старите калъфки можете да употребявате за съхранение на вещи или за събиране на мръсно пране.

Почистване на паяжините


За да отстраните паяжина от високата част на стената поставете стара калъфка за възглавница върху метла или пръчка. Оберете с калъфката мръсотията по стената и изперете тъканта. Много по-лесно можете да почистите калъфката, отколкото множеството части от четината на метлата. Същата техника можете да употребявате за почистване на зони под шкафове и уреди, които са по-труднодостъпни за прахосмукачка.

Кърпа за повърхностите на таванския вентилатор

Таванският вентилатор често събира много мръсотия от въздуха, тъй като стои на открито в стаята. За да почистите повърхностите му, без да обвиете цялата стая в прах, можете да почистите всяка част отделно със стара калъфка. Поставете всяко витло в калъфката и издърпайте така, че да избършете повърхностите отдолу и отгоре. Минете върху всички части и изперете калъфката, за да махнете насъбраната в нея мръсотия от повърхностите, с прах за пране.

11 употреби на калъфките за възглавници

Покритие за масата за смяна на пеленки

Вместо със специална покривка за масата за смяна на пелени, покрийте повърхността със стара калъфка за възглавница. Когато тя се изцапа от бебето, само я издърпайте и я заменете с нова, а старата изперете.

Съхранение на дрехи върху закачалки

Част от дрехите си, които няма да носите за момента, можете да вмъкнете в стара калъфка за възглавници и да съхранявате върху закачалка в гардероба. Тъканта ще предпазва дрехата от замърсяване, докато не я употребявате.

11 употреби на калъфките за възглавници

Съхранение на вещите от кожа

За да не се цапат вещите Ви от кожа или обувките от велур, съхранявайте ги в стари калъфки. Добре е те да са с цип, за да редуцирате мръсотията от въздуха, която може да влезе вътре в калъфката. Когато извадите вещите си от гардероба, те са чисти и могат да се употребяват веднага.

Калъфка за завивки

За да имате винаги на разположение комплект спално бельо за неочаквани гости вкъщи, поставете всички части в голяма калъфка за възглавница или в калъфката от комплекта. Така можете да настаните гостите си за минутки и да си освободите време за приятни разговори и веселба вечерта, вместо да търсите координиращи части от комплект спално бельо.

11 употреби на калъфките за възглавници

Пране на деликатни тъкани

Ако не разполагате с мрежа за пране, можете да ползвате стара калъфка за възглавница, за да перете деликатните тъкани в пералната машина. Поставете ги в калъфката, затворете нейния цип и я пуснете в пералнята. Ако ципът не работи или възглавницата не се затваря, увийте гумено ластиче, за да я затворите. С тази техника можете да перете бельо, чорапи, коприна.

Съхранение на дрехите в гардероба

Ако съхранявате дрехите, които не използвате за момента в найлон, тъканта може да замирише неприятно от застоялата влага. За да се проветряват тъканите, поставете ги в стара калъфка и ги подредете в гардероба.

11 употреби на калъфките за възглавници

Пране в пералня на играчки

Тъй като детските играчки, особено тези от тъкан, се зацапват много лесно, те трябва да се почистват редовно. За да не се повредят по време на прането в пералнята, приберете ги в калъфка, затворете я и ги поставете в пералната машина. Така можете да изперете плюшени играчки, без опасност те да се разбридат и накъсат, особено ако употребявате центрофуга.

Торба за пране за пътешествие

За да не се събира прането по време на път из цялата кола или из целия багаж, употребявайте голяма калъфка, за да съхранявате дрехите си, които са замърсени. Ако смятате, че тя няма да стигне за толкова пране, можете да оформите по една калъфка за всеки член или да употребявате няколко калъфки, за да разделите прането според разновидността на тъканта.


Източник: rd.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, калъфки за възглавници

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg