фирми продукти
представяме
работа
 
3 идеи за сезонни акценти за дома

Можете да изработите собственоръчно интересни акценти за дома от подръчни материали, които можете да намерите в гората или в магазин за хоби стоки. Ярките разцветки могат да внесат щипка настроение в стаите.


Цветна гирлянда от филц


3 идеи за сезонни акценти за дома

Можете да оформите гирляндата с каквато дължина искате, да изрежете листата с желаната разцветка и форма от филц, а да я окачите на перваза, над вратата или върху фруктиерата на кухненската масичка. Можете да вземете формите от интернет, да ги очертаете от листа или да ги изрисувате на ръка. Очертайте върху цветен филц и изрежете с ножици. Оформете върху тъканта детайли с цветен конец, като можете да шиете на ръка или с машина, за да се оформи зиг заг бод, който е по-интересен. За да оформите гирлянда не режете конеца, а продължете с цветните листа, като ги завъртате в различни посоки, за да имитират накапали върху повърхностите листенца. Ако не искате да оформяте детайли върху тъканта можете да пришиете цветните части върху ивица цветна тъкан или въже.


Ярки жълъди

3 идеи за сезонни акценти за дома

Ако се чудите какво да правите с жълъдите, които сте събрали по време на разходка в гората, можете да ги оцветите в ярки разцветки и да ги поставите на показ в прозрачна бутилка. Можете да употребявате различни тонове или да ги обагрите в еднакви цветове, като те могат да са по Ваш избор. В показаната идея основата е боядисана в синьо, а в горната част капачетата са в какаово.

Какво е необходимо, за да ги изработите: жълъди; четка за боя; акрилна боя в няколко разцветки; бяла основа от грундираща смес или боя.

Как да ги изработите:

- Нанесете с четка малко грундова течност или боя в бяло, за да изпъкнат разцветките, които ще ползвате за оцветяване на основата. Нанесете върху повърхностите и оставете да изсъхне.

3 идеи за сезонни акценти за дома

- Поставете всички жълъдчета с основата нагоре и нанесете върху нея с четка боя. Можете да нанесете един или два пласта, за да оформите желана интензивност на разцветките. Оставете боята да изсъхне.

3 идеи за сезонни акценти за дома

- Нанесете върху повърхността на капачетата боя в желана разцветка. Нанесете един или два пласта, за да оформите желана интензивност на разцветките. Опитайте се да нанасяте по ръбчетата, за да не се смесват багрите. Оставете боята да изсъхне. Поставете ги в прозрачна основа, за да се виждат.

3 идеи за сезонни акценти за дома


Декоративна възглавничка с цветни листенца


Можете да трансформирате обикновена възглавница в аксесоар за всекидневната стая само с малко боя за тъкани и цветна тъкан. Ако оформите шарките върху калъфка, която може да се сваля и поставя върху възглавница, можете да сменяте визията на стаята само за секунди. Формите можете да свалите от интернет или да нарисувате на ръка, а формата и размерът на частите могат да са различни.

Какво е необходимо, за да я изработите: бяла калъфка, купешка или ушита от вас; макетен нож; дунапренова четка; кафява боя за тъкан; самозалепваща тъкан за апликации или лепило за тъкани; игла и конец или шевна машина; парчета цветна тъкан в различни щампи.

3 идеи за сезонни акценти за дома

Как да я изработите:

- Изрежете парче хартия и пуснете формата на дръвче на принтер или я очертайте върху хартията. Изрежете с ножици и поставете върху зоната, в която искате да оформите дръвчето. Захванете парчето хартия с малко тиксо или с карфици, за да не се размества.

- Нанесете боята с четка и изчакайте да изсъхне.

- Изрежете от цветната тъкан парчета с формата на листенца. Те могат да са с различна форма и различна големина. За да ги захванете върху тъканта можете да ползвате парчета самозалепваща се тъкан за апликации, чието лепило се активизира с гореща ютия, или с лепило за тъкан. Изрежете парчетата от тъканта, поставете ги под цветните листа и минете върху основата с гореща ютия. Можете да минете по ръбчетата с шевна машина и обточващ шев.

3 идеи за сезонни акценти за дома


Източник: quiltish.blogspot.com, modpodgerocksblog.com, factorydirectcraft.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, есенни акценти, декорации за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg