фирми продукти
представяме
работа
 
"Дантелена" нощна лампа

Намирането на подходяща нощна лампа, която да е едновременно стилна и непретенциозна, може да се окаже трудна задача. Въпреки че разнообразието от модели е голямо, понякога не можем да открием такава, която да подхожда на интериора в спалнята. Ако вече Ви е омръзнало от безкрайното и безрезултатно обикаляне по магазините, защо не опитате сами да си направите нощна лампа. Проектът, който предлагаме на Вашето внимание, преобразява обикновена настолна лампа в красиво и стилно осветително тяло за нощното шкафче само в няколко бързи и лесни стъпки.




Необходими материали:


* обикновена настолна лампа
* боя, чувствителна към светлината
* дантела
* четка
* карфици
* ножица



Необикновеният дизайн се постига с пренасянето на десена на красива дантела върху абажура. Резултатът след отпечатването е впечатляващ, а изработката  въобще не е трудна. Подберете настолна лампа с изчистен абажур – памучен или ленен, без значение. 


Инструкции:

1. Подгответе боята, която ще ползвате. Ако искате да постигнете по-светъл нюанс на цвета, разредете я с малко вода. Разбъркайте добре с четката. Препоръчваме Ви да използвате  светлочувствителна боя – всеки път, когато запалите лампата цветът ще отразява светлината по впечатляващ начин.






2. Нанесете върху абажура един слой боя, равномерно по цялата му повърхност.




3. Обвийте внимателно дантелата около абажура, изпънете я добре и закрепете краищата й с карфици. Изрежете висящите части с ножица, не трябва да се застъпват двата края на дантелата, за да е еднакъв отпечатъкът от всички страни.






4. Изнесете лампата на открито и наблюдавайте как цветът се засилва и променя от слънчевата светлина. Оставете я така 5 минути, след което я обърнете и на  другата страна, за още 5 минути. Това ще гарантира равномерен цвят по цялата повърхност на абажура.

 


5. Премахнете дантелата от абажура. Текстурата й ще се е отпечатала върху него.
 



6. Измийте абажура с почистващ препарат и вода. Оставете да изсъхне.




Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, лампа, осветление

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg