фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за чиста и ароматна баня

Идеи за чиста и ароматна баня

Хората изкарват немалко време в банята, затова е важно тя да е оформена така, че да се чувствате добре в нея, да можете да се отпуснете и да релаксирате. Ако имате вана можете да се възползвате от нея, за да се потопите в ароматна пяна със соли за баня, но дори да нямате, можете да превърнете помещението в стая с приятна атмосфера, в която се чувствате добре. Независимо дали банята Ви е малка или голяма, тя може да е чиста и да ухае приятно.

Малко зеленина в банята

Зеленината в саксия може да направи чудеса с всяка стая, а банята не е изключение. Ако не разполагате с достатъчно пространство в стаята можете да поставите зеленина върху стените, така че да не пречи да се движите и да вършите ежедневните дейности. Можете да ги поставите върху рафтчета или на перваза на прозореца. Достатъчно е да им осигурите естествена светлина, а за влагата може да се погрижи водата от душа. Зеленината придава на банята атмосфера, която е изпълнена с уют, а освен това поглъща неприятната миризма и изглежда чудесно.

Идеи за чиста и ароматна баня


Седмична грижа за чистотата


Веднъж седмично почиствайте повърхностите в банята, за да поддържате чистотата й и да премахнете неприятните миризми. Употребявайте качествени препарати или натурални средства - сода, оцет, кетчуп. Изтъркайте с четка мивката и ваната, плочките и тоалетната, а огледалото почистете с парцал, който е напоен с малко спирт. Изплакнете добре с вода. Ако почиствате банята редовно, през другото време ще можете да поддържате чистотата много по-лесно и бързо.


Почистване на килимчето за баня


Килимчето за баня обикновено се овлажнява много бързо, а това може да причини неприятни миризми и да спомогне за развитието на плесен. Пускайте го редовно в пералнята, поне един път всеки месец, а ако имате възможност го изтъркайте с четка и препарат за пране, за да премахнете мръсотията. Оцетът може да премахне остатъци от плесен, а содата поглъща лошата миризма.

Идеи за чиста и ароматна баня


Картини върху стените

Ако поставяте картини върху стените на други стаи, защо не поставите поне една в банята. Подберете ги според разцветките в помещението и според тематиката му, ако сте оформили такава. Ако имате възможност можете да изрисувате част от стената с някаква сценка, например дървета, море, животни, а ако не сте особено сръчни по рисуване можете да поставите водоустойчив тапет или апликация. Използвайте силата на огледалата, за да умножите количеството на естествената или електрическа светлина, което е особено важно за малката баня. Поставете огледало срещу прозореца или под стенната лампа.


Декоративни ароматни свещи


Ароматизираните декоративни свещи ще създадат релаксираща атмосфера в банята и ще я ароматизират с желаната миризма. Можете да употребявате ароматна лампа, която осигурява аромат с изпарението на етерични масла. Можете да ползвате натурални потпури от сухи растения и ароматни масла, които са безвредни и ароматизират банята без токсични съставки.


Сгънати и затоплени хавлиени кърпи в банята

Поставете няколко меки хавлиени кърпи, които сте сгънали, върху поставка до мивката или ваната. Подберете ярки или меки разцветки, а ако искате да релаксирате още повече, затоплете ги преди употреба. Ако не разполагате с достатъчно пространство в банята, монтирайте поставки върху стената или върху външната част на душ кабината. Ако сте настроени по-артистично, монтирайте в горната част на стената не много дълга дървена стълба, върху която да поставяте кърпите за баня да съхнат. От стара облегалка можете да си направите поставка за стената на банята.

Идеи за чиста и ароматна баня


Чиста повърхност на шкафчето

Ако имате по-голям шкаф за баня, пазете повърхностите му чисти и подредени. Стремете се да съхранявате вещите в банята върху рафтчета или вътре в шкафа, а на плота поставете само най-често ползваните вещи. Неразборията по шкафа създава впечатление за безпорядък и прави малката баня да изглежда още по-тясна. Ползвайте пространството на стените в горната им част.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, баня, чиста баня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg