фирми продукти
представяме
работа
 
Кошница за плодове със сизал

Не крийте плодовете из шкафчета и килери, оставете ги върху кухненската маса или на кухненския плот, за да можете да похапвате от тях по всяко време на денонощието. Вместо обикновена фруктиера, можете да ползвате собственоръчно изработена кошница за плодове. Няма нужда да притежавате някакви особени качества, сръчност и познания, можете да я изработите върху основа с канап от сизал, като употребите някаква непотребна тенджера.

Кошница за плодове със сизал
 

Какво е нужно, за да я изработите: някакъв съд за основа, като можете да подберете формата и размерите на основата; ножици; канап от сизал с желана дебелина и дължина поне 160 сантиметра; пистолет за топъл силикон и пръчки.
 
Кошница за плодове със сизал
 

В наши дни предпочитано обзавеждане за кухни са модерните и съвременни интериори. Простотата на мебелите и липсата на орнаменти са водеща тенденция. Всички ненужни детайли и декорации останаха в миналото. Фокусът пада върху функционалността. На мода са напълно изчистените вратичките за шкафовете – те дори нямат дръжки, използват се пуш бутони за отваряне и затваряне.



Как да я изработите:

1. Започнете от дръжките на съда, ако има такива. Захванете единия край на канапа от вътрешната част на основата с малко лепило и започнете да увивате стегнато по дръжката, без да режете канапа. За да захванете добре сизала можете да поставяте по малко лепило по повърхността на дръжката, за да не се разместват намотките.

2. Обработете двете дръжки с две отделни дължини от сизала. Можете да отрежете крайчетата на канапа и да ги залепите от вътрешната част на основата или да залепите в края на дръжката и да започнете да оформяте външната част на основата без да режете. Ако искате да постигнете цялостна изработка, не режете въжето, а оформете кошницата от две дължини - с едната оформете едната дръжка и външната част на основата, а с другата обработете втората дръжка и вътрешната част на кошницата. Вътрешността на основата можете да оставите необработена или да захванете върху повърхността намотки от сизал.

3. Със същото парче канап или с отделна дължина обработете външната част на основата. Поставете по малко лепило върху повърхностите и оформете намотки нагъсто, като ги захващате със силикон, за да не се разместват. Края на дължината залепете от долната част на основата или втъкнете под сизала.

Кошница за плодове със сизал

Можете да ползвате цветен сизал или да оцветите намотките със спрей боя. Ако искате можете да оформите цветна форма върху външната повърхност на кошницата, като употребявате канап в няколко разцветки, а можете да оформите шарка с боя върху вече оформените намотки. Ако искате в кухнята си комплект със сизал, обработете с техниката няколко основи с различна форма и размер. Така вещите ще изглеждат като част от комплект.

Кошница за плодове със сизал

Кошница за плодове със сизал


Източник: centsationalgirl.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кошница за плодове, идеи за съхранение

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg