фирми продукти
представяме
работа
 
Просторна къща в Лас Вегас

С леко кимване към дейността на ренесансовия италиански архитект Паладио, архитектът Уилям Хаблински оформя тази просторна сграда в меката на хазарта Лас Вегас. Тя е собственост на богата двойка от хазартната индустрия и комбинира стилове и атмосфера от различни части на света и различни ери.

Просторна къща в Лас Вегас

Собствениците харесват италианския стил и са обиколили част от Италия. Те са поискали тяхната къща да е комбинация от стилове от XV и XVI век, повлияни от италианския Ренесанс, както от кокетното очарование на вилите в южната държава. Използваните от дизайнерите елементи и изработката са със стремеж за автентичност. Повърхностите са с рустикална кокетност и старинна визия. Сградата е с площ повече от 1800 кв.м. и включва закрито пространство вътре в двора, вдъхновение от Тоскана и екзотична растителност.


* Травертиновата настилка в закритата част на паркинга подсилва атмосферата, която оформят стените от камък. Сградата от другата страна на оградата е от мазилка, а покривът е от керамични керемиди. Двете високи палми от двете страни на портата арка разчупват визията на екстериора.

Просторна къща в Лас Вегас

* Всекидневната стая е оформена нестандартно, с огромен покрив от стъкло. Той не само осигурява невероятна гледка към синьото небе на Невада, но освен това облива стаята със светлина. Тя подчертава белотата на стените от мазилка и разширява стаята оптически. Високият таван подчертава тази характеристика и създава усещане за просторност. Фокусна точка в помещението е камината, а багрите са основно неутрални, с някои аксесоари в меки разцветки на кафяво, зелено и червено. Оформени са няколко зони в стаята, като всяка от тях включва обзавеждане за сядане и масичка. Страничните високи колони подсилват усещането за италиански стил, а високият полилей в центъра на стаята има силно въздействие върху визията на помещението.

Просторна къща в Лас Вегас

* Трапезарията е обляна в керемидени багри, които са комбинирани с бяло и кафяво. Огромната маса е семпла като изработка, а тапицираните столчета за хранене координират с разцветките на стените в стаята. Фокусна точка е високият полилей над масата за хранене.

Просторна къща в Лас Вегас

* Над камината в основната спалня е окачено старинно италианско огледало. Леглото не е особено просторно, а обзавеждането в стаята е минималистично, като включва само основни неща. Това подчертава атмосферата в спалнята, която се основава на изобилие от светлина, която идва от прозорците, и широкото пространство. Меките багри на жълто и бежово, които са комбинирани с керемидено червено, могат да се видят върху стените, върху пердетата и върху леглото. Приятен контраст се оформя от комбинацията с бяло и кафяво.


Просторна къща в Лас Вегас

* Лоджията е обзаведена с тапицирано в бяло канапе и кресла, които са комбинирани с огромна бяла масичка за кафе. Основни разцветки в полу-откритата стая са бяло, кафяво и керемидено. От зоната за сядане се открива страхотна гледка навън в посока на градинката, която включва дълъг басейн и много храстчета.


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
къща, просторна къща, луксозна къща

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg