фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за стаи на открито

Докато навън е сравнително топло, повечето хора се стремят да изкарват времето си на открито. Ако сте от онези, които разполагат с къща, вила или пространство до сградата, в която живеят, можете да разгледате няколко идеи за оформяне на екстериорна стая. Сгушено сред зеленина и обляно в естествена светлина, пространството може да се оформи като всекидневна стая.


Малко кътче на верандата

Идеи за стаи на открито

Недалеч от къщата е оформено кътче, което не е голямо по размер, но е обзаведено като малка всекидневна стая. В него има канапе, маса и два фотьойла, които са изработени от плетена конструкция и мека тапицерия от екстериорна тъкан. Цветно малко килимче оформя нишата и я отделя от зеленината. Тя осигурява на кътчето сянка в горещо време и защита от студен вятър.


Рустикална екстериорна стая

Идеи за стаи на открито

Стаята е скрита от зеленина почти отвсякъде, а оградата осигурява не само сянка, но часове релаксация далеч от съседските погледи. Тя е достатъчно просторна, но заради огромните дървета и храстчета изглежда сравнително тясна. Кътчето се намира съвсем близо до къщата и е с настилка от дървесина, която води до пътечка от чакъл с кръгли зони за стъпване в мокро време.


Кътче над водата

Идеи за стаи на открито

Ако в градинката си имате езеро или басейн с големи размери, можете да оформите пространство за сядане на двата бряга на водния басейн. Изградената над водата дървена платформа е заобиколена от дървета и зеленина, които правят сянка и обгръщат екстериорната стая. Релаксиращата атмосфера на пространството е подчертана от дървената маса със столчета и вградената пейка под дърветата.


Цветна пергола

Идеи за стаи на открито

Можете да добавите частичен покрив на пространството до къщата с конструкция на пергола. Върху горната решетка на конструкцията могат да се оформят плътни маси от зеленина с увивни растения, които да осигурят сянка в горещо време. Няколко хартиени фенера в ярки разцветки, които можете да окачите по перголата, могат да я превърнат в парти зона на открито.


Стая на етажи

Идеи за стаи на открито

Ако разполагате с повече пространство до сградата, можете да оформите екстериорна стая върху дървена платформа на няколко етажа. Тази конструкция е подходяща за зони на склон, които се обработват по-трудно, тъй като трябва да се изгради стабилна основа. Достатъчно е да се поставят екстериорна маса със столчета и няколко саксии със зеленина, за да се оформи стая на открито, която да е заобиколена от дървета и храсти.


Кътче за храна до водата

Идеи за стаи на открито

Изграден до къщата или вилата воден басейн може да се ползва за основа на дървената платформа, върху която да се оформи екстериорна всекидневна стая. Релаксиращата гледка на водата в него, естествената светлина и заобикалящата зеленина са комбинирани с изграден малък водопад, който подчертава приятната атмосфера с ромона на водата. Не много просторната конструкция с покрив предпазва от дъжд и горещина семплата дървена пейка под нея.


Азиатска хармония


Идеи за стаи на открито

Семплата структура на павилиона подчертава релаксиращата атмосфера на екстериора. Тя е в азиатски стил и пази сянка на масичката и пейките под нея. Двете повърхности скриват от вятър, но не затварят стените на павилиона. Те наподобяват като стил дървените рамки с оризова хартия, които могат да се видят в японските чайни на Изток. Павилиончето е изградено върху дървена основа и има пътечка, която е заобиколена от зеленина.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, стаи на открито

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg