фирми продукти
представяме
работа
 
8 проекта от стари материали

Не изхвърляйте старите вещи, а ги трансформирайте в нова мебел с малко усилия и желание. Вижте какво можете да изработите от стари материали за своя двор, градина или за стаите.


1. Екстериорна маса от дървено пале

8 проекта от стари материали

Можете да намерите здрави палета от дървесина в супермаркетите и магазините на едро, където могат да Ви продадат няколко употребявани дървени конструкции. Обработете повърхностите с шкурка, почистете ги с парцалче и по желание нанесете оцветител за дървесина. Ако по конструкцията има повреди, поправете ги преди да монтирате частите на екстериорната масичка. Можете да нанесете боя върху всички повърхности, преди или след като ги монтирате. Демонтирайте едната повърхност на палето и я употребете за друга мебел, а основата трансформирайте в маса. В долната част монтирайте с Г-образни метални скоби четири дървени крачета от стара маса или друга мебел, а ако трябва срежете част от дължината им, за да са на една височина. Поставете дълги винтове, за да захванете крачетата към основата. Ако обичате да майсторите, можете да изрежете в центъра на масата отвор, в който да поставите метална кутия за зеленина, в която сте пробили няколко дренажни отвора.


2. Ограда от стари парчета дървесина


8 проекта от стари материали

Можете да употребите всякакви стари талпи и парчета дървесина, независимо дали са в една разцветка и размери. Обработете повърхностите с шкурка, по желание нанесете оцветител или боя, а ако трябва ги нарежете на парчета. Поставете няколко пръта за основа и ги захванете с циментова смес. Върху основата захванете с дълги винтове за дървесина парчетата, от двете страни на прътите.


3. Седалка и облегалка от стар маркуч


8 проекта от стари материали

Стария стол можете да трансформирате в нова мебел само с малко градински маркуч. Демонтирайте седалката и облегалката на стола, почистете повърхностите и ако се налага поправете някакви повреди по конструкцията, ако има такива. За изработка на седалка и облегалка ползвайте два маркуча, чиято дължина зависи от размерите на конструкцията. За тези, които са показани на изображението, са употребени такива с дължина 35 и 20 метра. Тъй като някои маркучи са твърде неподатливи на огъване, употребявайте полиуретанови. Отрежете крайчетата от метал и сгънете така, че да се оформи плоска ивица. Захванете единия край на ивицата за конструкцията със свински опашки от стомана. Увийте стегнато ивицата около конструкцията, за да оформите плътна текстура на седалката или облегалката, а другия край захванете за основата.


4. Настилка от стари дръжки за врата

8 проекта от стари материали

Всякакви дръжки за врати от метал и стъкло, в комбинация със стари метални части, повърхности и капачки, могат да се оформят като екстериорна настилка със собствена визия. Подредете ги едно до друго в предварително оформена основа, а фугите запълнете с пясък. Обработете с гумен чук, за да застопорите частите на настилката в основата.


5. Градинска маса от паве


8 проекта от стари материали

Три циментови павета, които вече не са необходими, могат да се употребят, за да се изгради градинска маса за външно пространство. Две от паветата трябва да са достатъчно здрави, за да издържат тежестта на циментовата трета част. Поставете основата стабилно върху земята, а върху нея поставете плот. Тъй като всички части тежат много, трябва да ползвате помощта на някого или повдигащо средство.


6. Масичка от стар прозорец


8 проекта от стари материали

Използвайте стар прозорец за плот на маса, като монтирате за основа четири крачета. Крачетата можете да изрежете от парчета дървесина или да ползвате части от стара мебел. Монтирайте ги върху страничната част на плота от прозорец с метални Г-образни скоби по ръбчетата. За да не се счупи стъклото на масата е добре да поставите прозорец с подсилена стъклена част.


7. Трансформация на масичка


8 проекта от стари материали

Старата странична масичка от дървесина можете да употребявате повече време, ако я трансформирате с малко боя и парчета стъкло. Нанесете боя и оставете покритието да изсъхне. Изрежете по размер на конструкцията две парчета стъкло или огледало, нанесете лепило върху повърхностите и поставете върху тях парчетата. Ако не паснат напълно можете да ползвате малко силикон.


8. Саксийки от стари тръби


8 проекта от стари материали

Старите водопроводни тръби могат да се превърнат в цветни саксийки за градината. Те могат да се ползват, за да изолират растенията от студа и горещината, а освен това могат да ги повдигнат във височина. Срежете няколко парчета тръба с дебелина 2 сантиметра, забийте ги в земята и поставете в тях растения. Ако тръбите Ви се струват твърде скучни, нанесете цветна боя върху повърхностите.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, проекти, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg