фирми продукти
представяме
работа
 
Стая с цветни акценти

Тази цветна стая може да Ви вдъхнови за собствени проекти за Вашия дом, които да изработите по свой вкус в наситени багри. Пъстротата е навсякъде из стаята и чака да я откриете, за да превърнете обикновените неща в цветна феерия.

Стая с цветни акценти


Силуети върху стената

Стая с цветни акценти

За да създадете цветен силует за стената можете да ползвате изображение от интернет или своя снимка в профил. Прнтирайте изображението и го оразмерете, не е необходимо то да е цветно. Изрежете с ножици по контурите, като се опитвате да сте прецизни. Очертайте с флумастер по контурите върху картон или плътен дунапрен. Залепете изрязаното парче върху цветна хартия, картон или дунапрен. Поставете в рамка и окачете върху стената.


Щипки за масата


Стая с цветни акценти

Обикновената маса може да се превърне в необикновена мебел само с малко боя и няколко дървени щипки. Можете да боядисате предварително основата и щипките, да изчакате боята да изсъхне добре, и да залепите щипките по ръба на масата с лепило. Залепвайте щипките една до друга и ги изравнявайте по горната част. Ако има нужда можете да захванете всяка щипка с гвоздейче от вътрешната страна на масата. Ако не сте нанесли боя, можете да я нанесете след като лепилото изсъхне добре, като употребявате спрей.


Цветна седалка


Стая с цветни акценти

Старата седалка на стола ще грейне в ярки багри, ако поставите няколко парчета цветна панделка в няколко широчини. Можете да боядисате предварително конструкцията на стола в желаната разцветка и да изчакате боята да изсъхне. Демонтирайте седалката и почистете тапицерията. Поставете няколко парчета панделка на разстояние, като ги поставяте вертикално на седалката. Захванете ги от долната част с такер и ги изпънете добре. Поставете няколко цветни ивици хоризонтално и ги захванете от долната част на седалката с такер. Вплетете ги във вертикалните парчета цветна панделка и изпънете добре. Хванете краищата на ивиците от другата страна на седалката с такер.


Щора на балончета

Стая с цветни акценти

Обикновената полупрозрачна щора може да се трансформира само с малко боя и обикновена стъклена чаша за вода. Демонтирайте щората и я поставете върху равна повърхност. Захванете с няколко книжки краищата, за да не се размества тя. Ползвайте стъклена чаша за вода или хартиена чаша, за да оформите щампи върху тъканта на щората. Потапяйте в боя за тъкани ръбчето на чашата и притискайте добре върху повърхността на щората. Можете да ползвате чашка в един или няколко размера, да поставяте шарките хаотично или да ги припокривате частично.


Забавен стикер

Стая с цветни акценти

Малко самозалепващ се винил може да преобрази скучната гледка от прозореца. Можете да ползвате изображение от интернет или да очертаете форма от списание, от книга или ръчно. Прехвърлете формата върху парче винил и изрежете. Поставете стикера от вътрешната или от външната част на стъклата. Ако не ползвате лепило можете да местите формите из стаята, когато те Ви омръзнат. Можете да употребите само една форма или комбинация от няколко.


Ярки форми

Стая с цветни акценти

Силуетите върху цветна основа могат да са разнообразни, в зависимост от тематиката на стаята. Можете да ползвате форми на предмети и вещи, които да очертаете, принтирате или нарисувате ръчно. Можете да поставите по една форма в рамка или да комбинирате няколко. Ако поставите няколко рамки с различна форма върху една стена можете да оформите цветна фокусна точка за стаята.

Стая с цветни акценти

Оразмерете и принтирайте формата върху самозалепваща хартия и изрежете. Отлепете защитната част и залепете върху цветна основа, която е поставена в рамка. Добре е основата на всички форми върху стената да е в една разцветка или поне в няколко оттенъка на цвета. Ако ползвате няколко форми за една рамка, изрежете ги и ги залепете върху основата една до друга или леко припокрити, за да оформите цялостна картина.


Закачалки в гората

Стая с цветни акценти

Върху бялата стена са оформени брезови дръвчета със зелена боя. Така се създава идея, че стената представлява брезова горичка. Върху нея могат да се монтират няколко дървени закачалки за връхни дрехи и други вещи, или да се монтират няколко дървени дюбела, които могат да се ползват като закачалки за част от вещите. Така се създава впечатление, че те са окачени върху брезичките.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, цветни акценти, декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg