фирми продукти
представяме
работа
 
Нова визия за стария шкаф

Ако старият шкаф Ви е омръзнал, но не искате да го изхвърляте, можете да смените визията му с малко боя и няколко часа работа. Тази техника може да се използва за мебел, която сте купили на старо или за шкаф, който Ви е бил подарен от познат. Можете да подберете разцветките за новата визия на шкафа спрямо тези в стаята, за да пасне новата мебел.

Нова визия за стария шкаф


Необходими материали:

* стар или нов шкаф с чекмеджета с гладка повърхност
* шкурка, обикновена или електрическа
* мерителна рулетка
* ъгломер
* дърводелски молив
* бояджийско тиксо
* скосена четка за боя
* панер за боя
* бояджийски валяк
* малка четка за боя
* латекс в желани разцветки
* грунд
* лак


Инструкции:

Изберете подходяща мебел
Когато избирате визия за шкафа, независимо дали е стар или нов, подберете конструкция с гладка предна повърхност, за да можете да оформите шарката в предната част. Ако шкафчето е ново и е небоядисано, трябва първо да нанесете боя за основа, а ако е в разцветка, която не Ви харесва или боята е олющена, трябва да я отстраните и да нанесете нова боя.

Нова визия за стария шкаф


Обработете повърхностите с шкурка
Обработете с шкурка старата боя от повърхностите, а ако те не са боядисани само отстранете неравностите по дървесината. Избършете всички повърхности с влажен парцал, за да отстраните замърсяването. Можете да употребявате техниката не само върху мебелировка от дървесина, но върху повърхности от пластмаса, шперплат, метал, макар че дървесината е най-лесна за обработка.

Нова визия за стария шкаф


Нанесете грунд и латекс
За да се захване боята добре върху повърхностите е добре да нанесете два слоя грунд. Ако шкафчето не е било боядисвано можете да нанесете боя за основа върху всички части. Оставете да изсъхне.

Нова визия за стария шкаф


Скицирайте шарката
Скицирайте с моливче шарката, която искате да оформите върху предната повърхност. Оцветете всички зони в желаната разцветка, за да използвате скицата. Добре е да се спрете на нечетен брой разцветки за боя, например три или пет. Широчината на ъгловите ивици на шарката зависят от Вашето желание. Комбинирайте различни широчини и различни багри, за да трансформирате шкафа в невероятна цветна фокусна точка.

Нова визия за стария шкаф

Нова визия за стария шкаф

Оформете шарката върху повърхностите
Измерете и маркирайте центъра на предната част по широчина. С ъгломер и моливче очертайте права по вертикала, която минава през всички чекмеджета. Тази права можете да използвате, за да се ориентирате за поставяне на парчетата тиксо, с които да оформите частите на шарката. Върху правата трябва да се намират връхчетата на ъгловите шарки. Измерете и маркирайте широчината на всяка ъглова ивица от двете страни на чертата. Трябва да маркирате точките върху правата и върху страничните ръбове на шкафа. С ъгломер и моливче свържете с черти точките, за да знаете къде да залепите тиксото.

Нова визия за стария шкаф

Нова визия за стария шкаф Нова визия за стария шкаф
 

Поставете бояджийско тиксо по очертанията, за да оформите ъгловите ивици. Ивиците трябва да оцветите през една, за да може боята да съхне, а зоната под парчетата тиксо да се оцвети. Поставете тиксото по правите, които са очертани с моливче, за да нанесете желаната разцветка боя в пространството между парчетата. Нанесете боята с валяк или с четка, един или два слоя, изчакайте малко, отстранете тиксото и я оставете да изсъхне. Оформете другата "порция" ъглови ивици и нанесете боя, изчакайте малко да позасъхне и махнете тиксото. Оставете боята да изсъхне напълно.

Нова визия за стария шкаф

Нова визия за стария шкаф

Нова визия за стария шкаф

Нова визия за стария шкаф

Нанесете лак
Ако се налага поправете дефекти по боята с малка четка, обработете леко с шкурка и избършете. Ако желаете можете да нанесете два слоя лак, за да предпазите повърхностите от повреждане.

Нова визия за стария шкаф

Нова визия за стария шкаф


Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация на шкаф, шкаф

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg