фирми продукти
представяме
работа
 
Кашпи за дома и градината, имитация на камък

Преди време Ви показахме идея за "каменни" кашпи, които можете да си направите от цимент. Сега предлагаме на Вашето внимание друга идея, с която да изработите саксии, които можете да ползвате не само в градината, но и вътре в стаите, или на терасата. Изработката е сравнително лесна и дава възможност да оформите кашпи според размерите и комбинацията на растенията, които ще употребявате. Много добре стоят в комбинация със сукулентни растения, които не изискват много грижи. Необходими са Ви само малко цимент, вода, перлит и няколко часа.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


Какво е необходимо за изработка: портланд цимент, вода и перлит или вермикулит, по една част; мъх; предпазни ръкавици; голямо корито за пране; кофичка с желаната форма; по-малка кофичка; гумен чук.


Как да ги направите:


1. Смесете в голям съд, например корито за пране, равни части от съставките. Поставете на ръцете си предпазни ръкавици, за да не урведите кожата си. Поставете цимент, мъх и перлит, смесете с вода, колкото поеме сместа. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес, като разбиете добре бучките.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


2. Ако сместа е твърде суха, добавете още вода, а ако е твърде кашкава, добавете по малко от съставките. Не оставяйте сместа да се овлажни твърде много, тя трябва да е с консистенция на меко сирене, а от нея трябва да могат да се оформят топки, които не се дробят. Оставете сместа да стои десетина минутки.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


3. Напръскайте вътрешността на кофата с малко олио, за да не залепва сместа по стените. Можете да поставите парче найлон или опаковъчно фолио. Вземете малко от сместа и я притиснете о дъното на кофата, за да оформите основата на кашпата. Дебелината на дъното зависи от Вашето желание, но е добре да го оформите поне 3- 4 сантиметра. Работете върху страните на кашпата като вземете малко от сместа и я притиснете върху стените на кофата. Старайте се да оформяте равномерни пластове с желаната широчина.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


4. Поставете във вътрешната част на кофата по-малка кофа и я натиснете надолу, за да оформите все още мократа смес. За да не залепва о сместа можете да напръскате външните повърхности на малката кофичка с малко олио.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


5. Обработете отвън повърхността на кофата с гумен чук, за да отстраните въздушни балончета от сместа. Минете с ръка в ръкавица, която е леко мокра, върху ръба на оформената смес, за да изгладите повърхността. Можете да поставите по ръба парчета стъкло или миди, за да оформите интересна фасада.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


6. Увийте така оформената кашпа с найлон, за да изсъхне сместа бавно и да не се напукат повърхностите на кашпата. Сместа ще стегне за 2- 3 дена. Можете да извадите формата от матрицата като обработите леко основата с гумен чук. Поставете я на слънце за още половин месец.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък

Кашпи за дома и градината, имитация на камък

Докато съхне повърхността изсветлява до светлосиво. С метална пила можете да обработите повърхностите отвън. Пробийте с дрелка отвор в основата на кашпата, за да оформите дренаж. Поставете така оформените саксийки в желаната зона.

Кашпи за дома и градината, имитация на камък


Източник: lowescreativeideas.com







1 октомври 2012 12:37 | кашпа
От: катя хаджийска
Идеята е прекрасна ! Бих пробвала не разбрах защо е необходимо да се поставя мъх
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, идеи за градината, кашпи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg