фирми продукти
представяме
работа
 
Акцентна купа от... пластмасови копчета

Тази цветна акцентна купа е изработка на дизайнера Iñigo Cañedo. Тя обаче може да се изработи от всеки, който има достатъчно свободно време и обича да създава интересни нещица със собствените си ръце. Техниката на изработка не е много трудоемка, макар че можете да употребявате две различни техники за изграждане на структурата.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Според самия дизайнер на цветната купа тя е изработена като копчетата са залепени върху сферична основа с малко силно лепило. Друга техника обаче изгражда структурата във вътрешността на овална основа. Независимо от това коя техника ще изберете, ако решите да изработите цветната купа, не трябва да пренебрегвате някои съвети – не употребявайте аксесоара за съхранение на вещи, освен ако не са много леки, употребявайте само леки копчета, ако за основа използвате сферична матрица започнете изграждане на купата от долната част нагоре.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Важно е да отделяте достатъчно време, за да нанесете лепило прецизно и да му оставите достатъчно възможност да стегне добре.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Техника 1

Надуйте обикновен балон, по възможност със сферична форма, като го оформите с желаната големина, с която искате да е купата. Нанесете силно лепило върху половината повърхност на балона и поставете върху повърхността цветни копчета. Те могат да са във всякакви разцветки и размери. По този начин обаче има вероятност да не можете да махнете всички остатъци от спойката и част от нея да стои по копчетата. За по-прецизно изпълнение на купата можете да поставите копчетата едно до друго, като ги захващате с малко лепило по ръбчетата. Оставете лепилото да стегне, спукайте балона и почистете повърхността на копчетата.

Акцентна купа от... пластмасови копчета


Техника 2

За основа можете да употребявате всякакви полусферични предмети. В показаната техника е използван стъклен капак за тенджера за готвене. За да не залепва повърхността на копчетата, между тях и основата е поставен лист алуминиево фолио.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

За купата са използвани цветни копчета със сходни размери в две разцветки, които са достатъчно леки, за да не падат, когато лепилото стегне. Добре е спойката да е прозрачна, за да не се налага да почиствате остатъци от нея от копчетата.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Изберете основата, върху която да поставяте частите на цветната купичка. Поставете върху повърхността парче изолация, например алуминиево фолио. Вместо да изграждате купата от външната част на основата, можете да я изградите от вътрешната част, за да не падат копчетата под тежестта си. Така можете да работите по-бавно и прецизно, да нанасяте лепило и да захващате частите по ръбовете.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Поставете малка част от лепилото в чашка и потопете копчетата по ръбчетата в спойката. Можете да я нанесете с малка четчица, аз да не размествате копчетата. До всяко копче захванете с лепило други две, за да оформите ивица от едноцветни копчета. Като оформите няколко ивички ги захванете със спойка по ръбчетата. Оставете поне няколко часа лепилото да стегне.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Можете да захващате копчета от центъра на основата и да се движите отвътре навън, като добавяте нови части по ръбовете. Преди да стегне спойката можете да притиснете леко основата, за да вдлъбнете повече цветната купичка.

Акцентна купа от... пластмасови копчета

Когато спойката стегне, премахнете лекичко алуминиевото фолио. Можете да употребявате лепило за декупаж, за да придадете на конструкцията матов финиш.


Източник: sheknows.com







26 септември 2012 16:03 | krasivo
От: krasimira
neshto razlichno i mnogo mnogo originalno !!!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорация, декорации за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg