фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур от... стар глобус

Не изхвърляйте стария глобус, а го трансформирайте в абажур за детската стая или кабинета. Можете да използвате за основа аксесоар, който сте получили от познати, на които не им е нужен, или който сте закупили от магазин на старо. От аксесоара могат да се оформят два абажура, които можете да окачите в две стаи или да трансформирате в таванска лампа и настолна лампа.

Абажур от... стар глобус

Размерите на лампата могат да варират. Вътрешността на полусферите може да се обагри в желаната разцветка, но това може да редуцира интензивността на светлината на крушката. Добре е да употребявате части от вече съществуваща лампа, тъй като ако поставите комплект с фасунга трябва да знаете как да свържете частите на мрежата. Най-добре е да замените горната част на стара лампа с нов абажур, който сте оформили от половин глобус.


Необходими материали:


* глобус, най-добре картонен
* стара лампа, таванска или настолна, или комплект с фасунга
* крушка с мощност не повече от 25 вата
* латексова боя
* метална втулка, която да обхваща кабела
* отверка
* макетен нож
* четка за боя


Инструкции:

1. Махнете сферата на глобуса от поставката като отвинтите частите, които я държат върху основата. Обикновено сферата се състои от две части, които са захванати една за друга, така че няма да е трудно да ги отделите. Ако се налага срежете по ръбовете с макетен нож. Ако сферата се състои от половинки, които са захванати по меридиан, не по паралел, срежете по Екватора, а четвъртинките захванете с малко лепило.

2. Ако сферата е от картон можете да обработите вътрешната повърхност с фина шкурка, за да можете да нанесете разцветките. Ако желаете нанесете латексова боя върху вътрешната част на полусферите, експерти препоръчват жълто или оранжево. Изчакайте боята да засъхне.

3. В двата края на всяка полусфера трябва да има отворче. Ако то не е достатъчно широко, за да премине окабеляването на крушката можете да го разширите с отвертка. Ако разбирате от окабеляване свържете частите на лампата като проврете окабеляването през отвора и захванете фасунгата от вътрешната част на полусферата. Ако не сте особено добри с електричество е по-добре да извикате познат, който разбира или експерт по електро системи. Не забравяйте да изключите електричеството преди да пробвате да свържете лампата с електро мрежата.

Абажур от... стар глобус

4. Поставете крушката във фасунгата и тествайте. Другата полусфера можете да трансформирате в настолна лампа. Заменете горната част на лампата с абажура, който оформихте. Употребявайте не много мощна крушка, за да не загреете вътрешната част на полусферите.


Източник: readymade.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, абажур, лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg