фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация за стена с каре

Ако цветът на стените Ви е омръзнал, а не искате да слагате тапети, има и друг начин как да разнообразите и освежите помещението. Ефектът, който ще Ви предложим, се постига изключително лесно, а единственото, което ще Ви трябва е боя в два близки нюанса. Тази техника може да се приложи навсякъде в дома Ви.

Декорация за стена с каре 

Вижте още два подобни проекта: Цветни ивици с блясък за стените и Цветни квадрати върху стената 


От какво се нуждаете:

* рулетка;
* калкулатор;
* бял лист хартия;
* молив;
* бояджийско тиксо;
* лазерен нивелир или линийка;
* 2 цвята боя;
* гланц;
* валяк за боядисване.

Декорация за стена с каре


Инструкции:


1. Измерете внимателно височината и ширината на всяка стена. Ако имате корнизи и первази, вземете само разстоянието по височина между тях. Скицирайте на лист хартия стените на помещението със съответните размери.

Декорация за стена с каре2. В зависимост от големината на стаята и от собствения Ви вкус, преценете каква да бъде ширината на ивиците, които предстои да направите. На снимката виждате ивици, широки по 30 см всяка. Най-добре да съобразите ширината им с височината на помещението, така че да бъдат равномерно разпределени. Ако таванът ви е на разстояние 2,40 м. от земята, осем ивици от по 30 см ще стоят наистина добре.

Когато вече сте определили ширината на ивиците, скицирайте и тях върху диаграмата, която започнахте в стъпка 1.

3. Боядисайте стената в избрания базов цвят и я оставете да изсъхне напълно. Отбележете къде точно ще минават хоризонталните ивици върху изсъхнала вече боя. Това най-лесно ще стане с помощта на лазерен нивелир.

Използвайте самозалепващото се тиксо, за да очертаете контурите на хоризонталните ивици. Когато сте готови, боядисайте залепените върху стената  ивици с основния цвят и оставете да изсъхнат напълно. Това ще запечата ръбовете и ще предотврати избиването на цвета на лентата върху вече готовата стена.

Смесете боя и гланц в съотношение 1:2 в кофа и боядисайте с получената смес ивиците, които искате да са с по-тъмен цвят. Внимателно премахнете тиксото, докато боята е още влажна, след която я оставете да съхне поне една нощ.

Декорация за стена с каре4. Когато хоризонталните ивици са вече напълно сухи, повторете горните стъпки и за вертикалните. Първо отбележете на какво разстояние ще ги прекарате и после пуснете помощни линии от самозалепващото тиксо. Препоръчваме да започнете от средата към краищата, за да "избутате" по-тесни ивици, които неминуемо ще се получат, в двата края на стената, където те ще бъдат по-малко забележими.

Боядисайте избраните ивици. Там, където хоризонталните ивици се пресичат с вертикалните, боята ще е по-тъмна и върху стената ще се обособят отделни карета.


Източник: home-dzine.co.za







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, декорация за стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg