фирми продукти
представяме
работа
 
11 употреби на формите за лед

Формите за лед могат да се употребяват не само във фризер за замразяване на вода, но за много други дейности в грижа за домакинството. Употребявайте старите форми в кухнята, гаража и домашната стая за работа, а новите поставете във фризер, за да замразите кафе, чай, сок.

11 употреби на формите за лед

1. Подредете дребните офис материали в стари форми за лед, а ако искате да ги съхранявате в тях, можете да поставите парче тиксо върху формите. Можете да съхранявате кламери, острилки, кабарчета. Във форми за лед можете да поставяте малки вещи за хоби като карфички, копчета, мъниста.

2. Поставете формичка в пералното помещение, за да събирате в нея всякакви дребни вещи, които намирате из дрехите. Така не само ще съберете всякакви полезни нещица, дребни парчета и монетки, но ще редуцирате опасността от запушване на някоя част на пералната машина с дребна вещ, която може да повреди пералнята и филтърната част.

3. Поставете няколко форми за лед в чекмеджетата, за да разпределяте по-бързо съдържанието в тях, тъй като дребните вещи се губят по-лесно.

11 употреби на формите за лед

4. В кухнята можете да употребявате форми за лед, за да разпределяте хранителните съставки. Те ще са Ви под ръка в нужната доза. Можете да ги употребявате за подправки, нарязана храна, пюре. Ако искате да сервирате десерт или дип, можете да поставите във форма кокосови стърготини, захарни пръчки, сос, ванилова захар, сушени плодчета, ядки.

11 употреби на формите за лед5. Можете да употребявате формите, за да замразявате част от съставките за по-късно, когато готвите храната. Замразената съставка можете да извадите от формата и да съхранявате в торбичка на минусови температури. Счита се, че едно парче е около една осма чашка от съставката. Вижте какво можете да замразявате.
* песто
* доматен сок
* лимонов сок
* бульон и супи
* пресни подправки
* белтък
* тесто
* сироп
* горски плодчета

6. За да не се разводнява кафето или чаената напитка можете да ги охлаждате с лед от течността. Освен много по-приятна за пиене, напитката не се разрежда и изглежда много по-натурално.

7. Ако не употребите цялото количество вино на празнична вечеря не е нужно да го изхвърляте. Можете да замразите остатъците от напитката във форми във фризер. Когато е необходимо вино за вкусна храна, можете да употребявате замразено.

11 употреби на формите за лед8. Замразете във форми плодови сокове, за да охлаждате напитки и вода. Така не само ще охладите питието, но ще придадете страхотна нотка. За безалкохолно или коктейл замразете прясна мента в малко вода и поставете в течността.

9. Ако имате форми, които не употребявате можете да ги трансформирате в основа за бои, акварел и темпера.

10. Можете да употребявате формите за градината като оформите в тях разсад за подправки и домашна градинка. Уверете се, че формите са достатъчно гъвкави, за да можете да вадите разсадчетата без повреда.

11. Поставете няколко формички върху работната маса, на която сглобявате и разглобявате разни неща. Така можете да събирате дребни части, за да не ги загубите в процеса на разхвърляне. За да ги съхранявате до сглобяване поставете върху формите няколко парчета тиксо, което ще държи вещите, а цялата форма обозначете и захванете с тиксо върху повърхност от разглобяваната мебел.



Източник: care2.com







4 септември 2012 09:13 | полезно
От: newelhi
Не са глупости!Особено в часта за употреба в кухнята.От години ги ползвам по този начин.
30 август 2012 09:27 | ...
От: ifka
пълни глупости, някой се е чудил каква статия да измисли
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интересни идеи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg