фирми продукти
представяме
работа
 
8 добри идеи за премахване на петна

Петната могат да се появят навсякъде, по повърхности, тапицерии, тъкан. Добре е да знаете как да ги премахнете и да действате бързо, за да редуцирате опасността петната да се трансформират в перманентна част от повърхностите и тъканта.

8 добри идеи за премахване на петна

Добре е да изберете за тапицерията и кухненските повърхности разцветка, която не е много светла, но не е много тъмна, тъй като върху тях мръсотията е особено видима. Замърсяването не е толкова видимо върху цветни шарки, а част от синтетичните тъкани не задържат петна или са лесни за почистване. Вижте няколко основни стъпки, ако изцапате повърхност или тъкан с някаква течност или храна.

Можете да прочетете: Кратък наръчник срещу петна


1. Не чакайте петното да изсъхне
Премахването на току-що оформено петно е много по-лесно, отколкото на петно, което е стояло с часове и е засъхнало. Колкото повече време стои петното, толкова по-трудоемко е отстраняването му. Ако носите тъканта за почистване, е добре да кажете от какво е петното, за да знаят как да го третират, за да го премахнат най-добре. Ако няма как да почистите течността или храната веднага, попийте с кухненска салфетка петното и го разредете с малко газирана вода.

2. Първо тествайте
Преди да употребявате препарат за петна тествайте върху скрита зона на тъканта или повърхностите. Ако течността или пастата повреди или обезцвети зоната, то поне няма да сте увредили цялата тъкан или цялата повърхност, а петното може да се скрие.

8 добри идеи за премахване на петна

3. Започнете от опаковата част
Тествайте всеки път препарата за петна не върху предната част, а върху опаковата. Върху тъканта е добре препаратите да се нанасят върху задната част на петното, за да не го прекарвате през цялата повърхност навън.

4. Белина
Ако употребявате белина, това може да доведе до неравномерни тонове върху повърхностите. Вместо да се пробвате да третирате с белина петното, можете да я употребите за изпиране на цялата тъкан, така че багрите да избледнеят равномерно. Ако тъканта е обагрена в повече от две разцветки е добре да боравите не с белина, а с паста за почистване на петна, която не премахва боята.

8 добри идеи за премахване на петна

5. Не смесвайте
Не смесвайте почистващите средства срещу петна за повърхности и за тъкани. Причината е сходна на забраната да смесвате средства за бита. Понякога съставките в препаратите могат да образуват токсични изпарения, които са опасни за здравето. Ако съставките са много агресивни, може да се окажете с повредена кухненска повърхност и изтънена тъкан на тапицерия.

6. Изперете тъканта
След третиране на петната с паста или течност изперете тъканта или измийте повърхностите, за да отмиете мръсотията. Ако не почистите петната, остатъци от тях могат да образуват нови петна върху повърхностите или тъканта.

7. Проверете преди да сушите тъканта

Проверете добре тъканта преди да я перете, за да не пропуснете някое петно. Има петна, които могат да се трансформират в перманентно зацапване, ако се изперат и изсушат в сушилня. Проверете петната върху изпраната тъкан, а ако не са изчезнали може да повторите прането на тъканта, а преди това да изпробвате друга съставка за премахване на петната.

8 добри идеи за премахване на петна

8. Проявете креативност
Има петна, които не могат да се махнат, каквито и съставки да употребявате за почистването им. Можете да употребите тъканта за изработка на идеи за стаите, да я трансформирате в парче за търкане на масата или да зашиете кръпка.


Източник: lifestyle.allwomenstalk.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, премахване на петна, почистване на петна

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg