фирми продукти
представяме
работа
 
5 тайни за функционално антре

Макар че обичайно е съвсем малко пространство, антрето е от особена важност за това как хората ще възприемат Вашия дом. Не е нужно обаче често да посрещате гости, за да поддържате помещението с визия, която да създава ведро настроение, тъй като антрето е онази част от жилището, която виждате първо, когато се прибирате у дома. Оформете го така, че да се зареждате с усещане за уют и релаксация още в мига, в който пристъпите входната врата на своя дом.

5 тайни за функционално антре

Пробвайте да погледнете антрето през погледа на хора, които не са виждали вътрешността на дома Ви. Тъй като входното помещение създава представа за Вашия вкус, то трябва да отразява предпочитани от Вас стилове, разцветки, шарки. Стилът е добре да не е твърде претенциозен, тъй като помещението обикновено е малко и това може да създаде усещане за натруфеност, а освен това може и да стесни визуално пространството. Не е приятно също с влизането в жилището да се виждат кални обувки, разпръснати по пода чорапи, претрупана закачалка. Уверете се, че в антрето има добро осветление, с което да се постигне максимална осветеност на ограниченото пространство, особено когато в него липсва приток на естествена светлина.

Масичка
Ако антрето не е съвсем малко, масичката е задължителен аксесоар за помещението. Върху нея можете да поставяте настолна лампа, книги, поща, ключове, телефон. Така няма да се чудите къде сте захвърлили нещата си предишната вечер, когато сте се прибрали изморени вкъщи. Можете да поставите върху повърхността й декоративно покритие с декупаж, а вещите да съхранявате в плетени кошнички над или под нея. Особено функционална е масичката с чекмедже, в което можете да съхранявате вещи далеч от погледа.

Мебел за съхранение на вещи
Няма как да избегнете обзавеждането на антрето с мебел за съхранение на вещи, тъй като трябва да има къде да държите връхните дрехи, обувките, спортните принадлежности. Най-добре е да се спрете на вграден в стената гардероб или портманто с много чекмеджета и рафтчета, върху които да съхранявате вещите. Дребните неща поставяйте в кутии, за да не се чудите къде сте ги оставили.

5 тайни за функционално антре

Огледало
Повечето антрета са твърде тесни, за да можете да монтирате огледало на стойка, затова го поставете върху стената, над масичката или върху повърхността на закачалката, ако тя включва панел. Ако поставите подходящи като интензивност на светлина лампи, повърхността на огледалото ще я отразява и ще създава впечатление, че помещението е по-широко. Огледалото е функционално като аксесоар, като оформяща съставна част от помещението и като помощно средство за тоалета преди излизане.

Лампи
Освен ако антрето не е в съседство с градинка или не разполага с прозорци, лампите са основна част от визията му, тъй като оформят пространството чрез светлина. Осигурете си достатъчно силно осветление в помещението. Препоръчително е да заложите на таванска лампа, в случай че антрето не е много дълго, а ако светлината не е достатъчна, монтирайте няколко стенни осветителни тела с по-малка интензивност. Масичката би могла да бъде чудесна основа за настолна лампа, която можете да местите из дома си, когато не ви е нужна в антрето.

5 тайни за функционално антре

Пейки
Колкото и миниатюрно да е антрето, трудно можете да се обувате за излизане навън без помощта на малка пейка или поне табуретка. Ако не разполагате с почти никакво пространство, можете да ползвате сгъваем стол, който да съхранявате до стената или под шкафчето за вещи. Можете също да трансформирате шкафчето за съхранение на вещи в удобна пейка.


Източник: naturalhomeandgarden.com







Няма коментари


ключови думи
антре, функционално антре, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg