фирми продукти
представяме
работа
 
Необикновен полилей от пластмасови лъжички

Онези, които обичат аксесоари от типа "от нищо нещо" вероятно ще са очаровани от функционалността на тази идея. За нея се употребяват подръчни материали, а основа е огромна бутилка за вода, която е изработена от пластмаса. Покритието на лампата е от пластмасови лъжички за еднократна употреба, които могат да се намерят във всеки магазин за домашни потреби.

Необикновен полилей от пластмасови лъжички

Тъй като за лампата се употребяват части от пластмаса, добре е да поставите електрическа крушка с ниска мощност, не повече от 20 вата, или от тези, които не са с нажежаема жичка и не се нагряват. Това е добра защита от потенциална опасност от прегряване на вътрешността на лампата и разтапяне на основата, лепилото или покритието. Ако във вътрешността на лампата се пъхне LED лампа, тя може да работи на батерии, тъй като консумира много малко мощност, така че да трансформирате необикновената лампа в подвижно осветително тяло.


Какво ще Ви е нужно, за да изработите лампата

* пластмасова бутилка за вода
* пластмасови лъжички за еднократна употреба
* комплект за лампа, най-добре да употребите готово окабеляване на лампа, с фасунга и кабел, за да не се налага да свързвате жички
* макетен нож
* пистолет за топъл силикон

Необикновен полилей от пластмасови лъжички


Как да изработите лампата

1. Първата стъпка за изработка на лампата е малко пипкава и изисква повече време. Изрежете дръжките на всички лъжички, които не са никак малко като бройка, като оформите трапецовиден разрез на няколко милиметра от основата на лъжичката. Можете да режете с макетен нож, но вероятно ще оформите частите по-бързо, ако употребявате клещи.

Необикновен полилей от пластмасови лъжички

2. С остър макетен нож изрежете долната част на бутилката, като оформите основата с желан от Вас размер и височина. Ако ръбовете са назъбени, обработете повърхностите с метална пила. В зависимост от размерите на комплектованата крушка можете да оставите горната част на бутилката с тясно гърло или да я изрежете, за да се провре фасунгата. Трябва обаче да оформите основата така, че да можете да опрете част от окабеляването, за да виси крушката във вътрешността на бутилката, без да се допира до стените й.

Необикновен полилей от пластмасови лъжички

3. Започнете да захващате с лепило парчетата лъжици върху повърхността на пластмасовата основа, като ги поставяте в долната част на абажура. Обработете добре периферията и продължете да захващате парчетата нагоре по основата. Припокривайте частично редиците, подреждайте частите в шарка шахмат и ги захващайте в зоната на дръжката.

Необикновен полилей от пластмасови лъжички

4. За горната част на основата оформете обточен кръг от лъжички, захванати една върху друга с малко лепило. Когато покриете повърхността на бутилката, оставете лепилото да стегне.

Необикновен полилей от пластмасови лъжички

5. Поставете окабеляването за крушката според инструкциите върху опаковката. В горната част на основата поставете оформения кръг от парчета, за да скриете частите на комплекта, които стърчат над основата.

Необикновен полилей от пластмасови лъжички

Необикновен полилей от пластмасови лъжички


Източник: thechive.com







17 октомври 2013 22:07 | Необикновен полюлей от пластмасови лъжички
От: Красимира
Аз си го направих, но поради същата причина, че е пластмаса и ще се нагрява от крушката, го завърших като ваза и обкантих с кожа и минах с бои за стъкло в есенни разцветки. Стана доста интересно
29 януари 2013 15:08 | ....
От: Kateto
Тази идея много ми харесва само ме притеснява че от вътре е пласмаса и от крушката може да се разтопи :)
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
полилей, абажур, идеи за дома, лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg