фирми продукти
представяме
работа
 
"Крива" странична масичка за стаята

Ако обичате да майсторите, можете да изработите от парчета дървесина тази приятна странична масичка. Можете да я оформите в желаните размери и да я оцветите, да поставите цветна хартия и да оформите акценти с боя. Масичката можете да поставите до леглото в спалнята или до дивана във всекидневната стая.




Необходими материали:

* циркуляр – ако не разполагате с оборудване за нарязване на дървесината, можете да направите поръчка да Ви ги нарежат в магазин за строителни стоки
* шкурка
* линеал
* дрелка
* макетен нож
* дървесина – парчета с размери 2.40 м х 8 см х 2.5 см, 3 бройки
* шперплат, парчета с размери 1.30 м х 60 см х 1.3 см, 12 бройки
* фурнир
* дюбели с диаметър 8 мм, 2 бройки
* матов полиуретан, по желание цветна боя
* лепило за дървесина


Инструкции:

1. Изрежете от шперплата повърхност за плота на масичката, в схемата показана като A, до показаните размери. От парчетата дървесина изрежете основните части, показани в схемата като B, за основата на масичката. Те трябва да са шестнадесет бройки и да са дълги 40 сантиметра. Ако употребявате дълъг дюбел, нарежете от него 28 парчета с диаметър 8 милиметра, които са дълги по 5 сантиметра.

2. Захванете върху повърхностите фурнир, като можете да обхванете само по ръбовете или да оформите плоскостите и плота. Ако не употребявате самозалепващ се фурнир, нанесете върху повърхностите лепило за дървесина. С макетен нож изрежете излишната повърхност и обработете ръбчетата с шкурка.



3. Обработете с шкурка повърхностите, избършете остатъците от стружки и оставете да изсъхнат. Нанесете желаната боя или употребете само матов полиуретан. Нанесете поне 2-3 слоя, изчакайте да изсъхнат добре, преди да сглобявате частите на масичката.

4. Поставете върху работна повърхност две от основните парчета, 40 сантиметра, поставете ги върху ръбчетата и леко под ъгъл, на разстояние 5-10 сантиметра. Поставете върху тях още две парчета, но ги позиционирайте на 45 градуса спрямо основата. Поставете с маркер точки върху зоните, на които частите се допират. Пробийте върху точките отвори с дрелка, с размер 8 милиметра и височина 2.5 сантиметра. Важно е отворите да са вертикално върху повърхността, а не настрани.

5. Нанесете с четка лепило върху дюбелите и ги проврете през отворите, за да захванете дървените части една за друга. Върху основата поставете странично нова двойка парчета дървесина, пробийте отвори и прокарайте дюбелите, за да ги захванете върху частите. По този начин захванете с дюбели всички осем реда от основата на масичката. Изчакайте лепилото да стегне.

6. Поставете масичката където желаете в стаите. Върху основата поставете плота. Можете да го оставите така или да го прикрепите с малко лепило.


Източник: lowescreativeideas.com







Няма коментари


ключови думи
масичка, маса, странична масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg