фирми продукти
представяме
работа
 
Странична масичка имитация на бреза

Странична масичка имитация на бреза

Натуралната визия на масичката всъщност е изработена от картонена основа, върху чиято повърхност е оформена имитация на брезова кора. Можете да я поставите до леглото в спалнята или да я използвате като странична масичка във всекидневната стая. Изработката не е много трудна, но е забавна. Визията наподобява срязано парче дънер от бреза, а масичката е много лека и лесно подвижна.

Странична масичка имитация на бреза

Необходими материали:

* кофражни форми за кръгли колони
* МДФ или шперплат с размери поне 35 х 35 см
* парчета дървесина
* винтчета за дървесина
* бял гипс
* бяла боя
* полиуретан
* лепило за дървесина
* макетен нож

Инструкции:

1. Решете колко висока искате да е масичката, маркирайте височината с молив, очертайте линия. Ако тубата е достатъчно дълга можете да изработите две масички. В зависимост от дебелината на стената на тубата използвайте макетен нож или ножовка, за да срежете по очертаната линия. Втората масичка можете да оформите с показаната "брезова" техника или с фурнир имитация на дървесина.

2. Поставете картонената ролка върху повърхността на шперплата и очертайте. Срежете кръг с ножовка и обработете повърхността с шкурка. Той трябва да пасва добре в горната част на тубата.

3. Във вътрешността на основата захванете парчетата дървесина. Поставете ги на 6 милиметра от ръба.

Странична масичка имитация на бреза


4. Капнете малко лепило за дървесина върху парчетата. Поставете върху основата кръгчето от МДФ или шперплат. Можете да оставите повърхността така или да изрежете от фурнир кръг, който да поставите върху нея, за да имитира парче дървесина.

Странична масичка имитация на бреза

5. За да оформите текстурата върху външната повърхност употребете парчета бяла тоалетна хартия. Накиснете ивиците в малко бяло лепило, обработете ги с ръце и ги поставете върху повърхността. Оставете така оформените "чепчета” да изсъхнат.

Странична масичка имитация на бреза

Ако от външната страна на основата са излезли крайчетата на винтчетата за дървесина, поставете върху тях накисната в лепило тоалетна хартия и натиснете. Изчакайте хартията да изсъхне.

Странична масичка имитация на бреза

6. Покрийте повърхността на основата с гипсова смес и я разнесете с четка. За да имитирате кората на брезово дръвче употребявайте къси хоризонтални движения на четката. Оставете сместа да изсъхне много добре.

Странична масичка имитация на бреза

7. С малко кафява боя и четка оформете повърхностите на "брезовата" масичка. Сухата четка можете да употребявате за страничните повърхности. Нанесете върху всички части полиуретан и оставете да изсъхне.

Странична масичка имитация на бреза

Странична масичка имитация на бреза


Източник: apartmenttherapy.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, маса, странична масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg