фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикална градинска саксия

Най-интересни са онези предмети за дома и градината, които сме изработили със собствените си ръце. Можете да изработите рустикални градински саксии от метални или дървени кутии, а отвън да поставите парчета дървесина, оформена от водата, които сте намерили по брега на море или река. Размерите на саксията могат да са всякакви, необходими са Ви основа и парчета дървесина, които да покрият повърхностите й.

Рустикална градинска саксия

Рустикална градинска саксия

За основа можете да използвате стара дървена кутия за бутилки от вино или метална кутия от сирене, всякакви саксии, които можете да намерите в градината или на тавана.

Рустикална градинска саксия
                           
Рустикална градинска саксия

Необходими са: основа за саксията от дърво, метал; четка; лепило; парчета дървесина, най-добре оформена от вода; гвоздеи; пробивна машина.

Инструкции:

1. Обработете повърхностите на основата с шкурка, ако използвате дървена основа, нанесете боя или оцветяваща смес върху дървесината и оставете да изсъхне.

2. В долната част на основата пробийте отвори за дренаж. Оформете ги по цялата дължина на основата.

Рустикална градинска саксия

3. Използвайте лепило, най-добре горещ силикон, за да захванете парчетата дървесина върху повърхността на основата. Поставете ги така, че да покриват колкото се може повече от стените, за да не се вижда основата. Ако не искат да се захващат вероятно трябва да почистите от пясък и да поставите да съхнат повърхностите.

Рустикална градинска саксия

Ако все пак дървесината не се захваща за основата, то можете да захванете парчетата с гвоздейчета. Добре е да подсигурите саксията, ако ще я държите навън, тъй като ако използвате само лепило, то може да се повреди.

Рустикална градинска саксия

За да не се вижда повърхността на основата можете да захванете текстурно парчетата дървесина, за да покриете областите между вече поставените парчета.

Рустикална градинска саксия

Рустикална градинска саксия

4. Оставете лепилото да стегне. Оформете вътрешността на саксията по свое усмотрение. Съобразете се с това къде ще стои саксията, в градина или на тераса, колко време имате да се занимавате с градинарство, условия на областта, в която се намира къщата или вилата.

Рустикална градинска саксия

5. Можете да поставите във вътрешността на саксията керамични фигурки, купени или изработени от Вас самите. Можете да изработите малко кладенче от пластмасова капачка, върху която сте залепили малки кръгли камъчета, а в нея да залепите дървени клечки и парче кора от суха кратуна. Поставете животинки от речни камъчета и боя, които да оформят жабки, костенурки, панди. Вижте няколко интересни идеи за употреба на речни камъчета у дома.

Рустикална градинска саксия

Рустикална градинска саксия


Източник: craftberrybush.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за градината, саксия

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg