фирми продукти
представяме
работа
 
Премахване на неприятните миризми в кухнята

Неприятните миризми в кухнята са често срещан проблем, с който много от нас се сблъскват всекидневно. За премахването им има няколко трика, с които ще Ви запознаем в следващите редове.


Най-често се борим със следните миризми:


* миризми, причинени от готвене;
* острата миризма, разнасяща се от кофата за боклук;
* миризмата на застояло в съдомиялната машина и хладилника;
* неприятната миризма от сифона и мивката.


Какво Ви е необходимо:

* бял оцет
* тенджера
* дезинфектант спрей
* хартиени кърпи
* гъба и сапун
* сода за хляб
* плитки чинии; фолио за опаковане
* кубчета лед


Инструкции:


Премахване на неприятните миризми в кухнята

1. Сбогом на миризмите от готвенето. За да премахнете миризмата на печена риба в кухнята от снощната вечеря, опитайте това: в малка тенджера смесете 3 с.л. бял оцет и 1 чаша вода, след което кипнете течността на котлона за няколко минути. Оцетът е киселина, а миризмата  е основа – при осъществяване на контакт между двете, киселината ще неутрализира основата.


Премахване на неприятните миризми в кухнята

2. Неутрализирайте миризмата от кофата за смет. Ако не почиствате редовно кофата за отпадъци, миризмата на боклук може да се запечата по мебелите и стените. Създайте си навик поне веднъж седмично да я избърсвате с влажна кърпа, като обръщате повече внимание на дъното и под капака. Правете това дори и да използвате торби за смет. Накрая напръскайте цялата повърхност, отвън и отвътре, с дезинфектант спрей и оставете да изсъхне.


Премахване на неприятните миризми в кухнята

3. Освежете домакинските електроуреди. С цел икономия на вода не изплаквайте леко замърсените съдове преди да ги сложите в съдомиялната машина. Нещата обаче не стоят така за по-силно замърсената посуда. Хранителните остатъци по тях, които попадат впоследствие в съдомиялната машина, причиняват тази особена миризма в уреда. Правете следната процедура от време на време: първо почистете филтъра с хартиена кърпа; след това включете съдомиялната, без съдове вътре, на режим „изплакване“ - това ще измие всички остатъци по вътрешността; накрая оставете вратичката леко открехната, за да изсъхне машината добре отвътре.
Хладилникът и фризерът. Изхвърлете всички застояли продукти от хладилника, след изтичане срока им на годност те нямат място вътре. Освен неприятната миризма, която предизвикват, те могат да станат причина и за развитието на бактерии. Застоялите кубчета лед също причиняват неприятна миризма – изхвърлете ги в мивката, където ще се разтопят. Избършете рафтовете с гъба, напоена в разтвор от вода и сапун и изплакнете. Изсипете малко количество сода за хляб върху няколко плитки чинии. Обвийте ги с прозрачно фолио за опаковане и направете няколко дупки по повърхността, за по-добра циркулация на въздуха. Това ще предотврати неприятните миризми за период до 3 месеца.


Премахване на неприятните миризми в кухнята

4. Прогонете миризмите от кухненската мивка. Неприятната миризма в мивката се дължи на попадналите в сифона и тръбите хранителни отпадъци. Сифонът може да бъде лесно почистен като оставите няколко кубчета лед да се разтопят в него. Редовно почиствайте маншона, отвън и отвътре, защото той е магнит за хранителните отпадъци.  За финал изсипете в мивката ½  ч.ч. сода за хляб и пуснете топла вода.


Източник: goodhousekeeping.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, почистване на кухнята, чистота

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg