фирми продукти
представяме
работа
 
Задължителните аксесоари във всеки дом

При обзавеждане на дома интериорните дизайнери препоръчват да се обърне специално внимание на аксесоарите. Тези малки детайли всъщност придават индивидуалност и стил на всяко едно помещение. Без значение дали ще демонстрирате с гордост порцелановия сервиз на баба Ви в хола или пък ще окачите любима семейна снимка над камината, аксесоарите в дома "говорят" по един неповторим начин за Вашата същност и ценностна система. Именно те създават домашния уют и превръщат къщата в дом.


Чайници

Задължителните аксесоари във всеки дом

Чайникът присъства неизменно във всеки един дом. Макар че чаят е познат от векове, чайниците започват да се използват чак през 16 век. Първите такива съдове се наричат Yixing чайници и произхождат от китайската провинция  Jiangsu. Изработвали се от глина, оцветена в лилаво, която запазвала аромата на чаените листенца за дълго време.
Чайникът бързо преминава от Азия в Европа и постепенно се превръща  в любим аксесоар. Дизайнът му се е променял с течение на времето и днес някои модели са достатъчно впечатляващи, за да служат като водещ акцент в помещението.


Вази


Задължителните аксесоари във всеки дом

От всички домашни аксесоари, вазата е с най-дълга история. Първите вази ни отвеждат в Древна Гърция, когато се използвали като съдове за съхранение на храна, лекарства, масла, вода. В древен Китай също се произвеждали много вази, направени от порцелан и прецизно изрисувани, които и до днес са желани колекционерски екземпляри.
В наши дни вазите се изработват от керамика, кристал или стъкло и чудесно допълват домашния интериор. Все по-рядко използвани по предназначение, те се ценят заради красотата си и служат за декорация. Кристалните вази пък са предпочитан подарък за сватби и годишнини. 


Функционални мебели


Задължителните аксесоари във всеки дом

Някой може ли да се похвали с достатъчно място в дома си? Човек непрекъснато трупа нови вещи, а с тях върви постоянното търсене на още място за съхранението им. Нуждата от още пространство вдъхновява интериорните дизайнери да развият концепция за съхранението като неразделна част от дизайна. Вследствие на тази идея се появяват мебели, които едновременно да бъдат и полезни, и красиво изглеждащи.


Изкуство

Задължителните аксесоари във всеки дом

От картините и скулптурите до детските рисунки с пастели, произведенията на изкуството са най-разпространеният и най-лесният начин да декорирате дома си. Ако искате да постигнете модерен облик на помещението, заложете на метална висяща скулптура или подберете картина с наситени цветове. Порцелановите и керамичните скулптури се вписват добре в по-традиционен дом. Репликите на класически произведения винаги са на мода, няма да сбъркате, ако заложите на тях.


Килими

Задължителните аксесоари във всеки дом

Няма по-добро усещане от това да почувстваш мекота под краката си. Мекият килим предлага топлина и комфорт, които никоя друга подова настилка не може да осигури. Безброй многото модели, цветове и стилове правят килима подходящ  за всеки дом. Освен за удобство той служи и като декоративен елемент.


Източник: tlc.howstuffworks.com







15 август 2012 10:22 | отговор
От: comfort.bg
Здравейте, статията e преводна и не е с рекламна, а с информационна цел. Ако се интересувате от повече подробности, вижте сайта, даден като източник. Не е сигурно дали продуктите се предлагат на нашия пазар.
2 август 2012 13:03 | Въпрос
От: Ива
Някой може ли да ми каже дали знае как мое да се направи мечката от 3тата снимка???
1 ]
2 резултата в 1 страница

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg