фирми продукти
представяме
работа
 
Филцови подложки с вплетка

Филцови подложки с вплетка

Можете да употребите парчетата цветен филц, които са останали от изработката на разнообразни неща за дома, като ги трансформирате в поставки за хранене или за кухнята. Не е необходимо да разполагате с големи парчета нацяло, тъй като поставките се изработват от вплетени малки части. Това дава възможност да изработите поставка с желаните размери и да поставяте разцветки в оформената вплетка. Няма нужда да употребявате лепило или конец, макар че можете да подсигурите частите в няколко зони или да залепите цялата повърхност върху основа от корк. Така можете да изработите поставка за горещи кухненски съдове.

Филцови подложки с вплетка


Необходими материали:


* парчета цветен филц, срязани на желаните размери
* макетен нож
* ножици

Филцови подложки с вплетка


Инструкции:

1. Оразмерете схемата на компютър и я пуснете на принтер. Изрежете с макетен нож по контурите. Имайте предвид, че колкото по-големи са парчетата, толкова по-едри ще са оформените текстурни вплетки. Ако искате да оформите по-релефна поставка, нарежете парчетата на по-малки форми. Захванете хартията за парчетата филц и използвайте остри ножици, за да изрежете филца. Уверете се, че сте изрязали указаните зони върху всяко парче и разполагате с достатъчно части, за да оформите поставка с желаните от Вас размери. Можете да употребявате тъкани в една разцветка или разноцветни парчета, с които разполагате. Много е интересна техниката на вплитане на парчета от две разцветки, така че да се оформи цветна мозайка, в която се вплитат багрите.

Филцови подложки с вплетка


2. Вземете две парчета и ги вплетете като прокарате оформената в двете срещуположни части на формата ‘стрела’ в прореза на другото парче. Огънете тъканта, за да вкарате изцяло ъгловата част. Няма нужда да захващате с карфици, тъй като парчетата стоят здраво вплетени.

Филцови подложки с вплетка


3. Поставете във вплетената повърхност толкова парчета, колкото желаете, за да оформите желаните размери на поставката. За да изгладите добре повърхността, можете да използвате гореща ютия. Изрежете малка част от всяка провряна в прорез ‘стрела’, така че да се оформи трапец без връхче. Можете да оформите ръбчетата овално или линейно. Отрежете с ножица излишната тъкан от четирите страни, за да оформите поставката.

Филцови подложки с вплетка

Филцови подложки с вплетка

Филцови подложки с вплетка


Източник: howaboutorange.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, филцови подложки, идеи за кухнята

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg