фирми продукти
представяме
работа
 
Ламперия от бои със състарен ефект

Обособете върху стените визия със състарен ефект, като използвате бои в сходни разцветки. С малко бои и гланц можете да обособите основа на ламперия и да я отделите от горната част с дървен перваз или фриз. Боите можете да нанесете с четка, но много по-интересно се оформят стените, ако нанасяте разцветките с парче тензух на топка. Размерите на ромбовете са по Ваш избор, а ако искате по-ярки багри, можете да замените зеленото. Добре е фризовете да са в бяло, което подчертава очарованието на разцветките.

Вижте още:
Цветни квадрати върху стената

Цветни ивици с блясък за стените


Ламперия от бои със състарен ефект

Необходими материали:


* бои в зелено
* гланц
* валяк за бои
* четка за бои
* тензух
* бояджийско тиксо
* макетен нож

Ламперия от бои със състарен ефект

За базисен слой – ванилово жълто; за шарките – зелено; разредете боята за шарките с гланц и вода.

Ламперия от бои със състарен ефект


Инструкции:

1. Решете на каква височина искате да оформите цветната ламперия от бои. Нанесете базовата разцветка върху стените като покриете изцяло повърхностите. Изчакайте да изсъхне. Облепете с бояджийско тиксо стените хоризонтално, поставете парче и в долната част, за да оформите две успоредни ивици тиксо. Отбележете точки върху тиксото на разстояние 60 сантиметра една от друга. С молив начертайте линии между точките, за да оформите ромбоидни шарки.

Ламперия от бои със състарен ефект

2. Поставете бояджийско тиксо върху линиите, а краищата скъсайте. На върховете на ромбовете изрежете тиксото с макетен нож, за да завършите шарките. Отстранете излишното тиксо и минете върху ивиците с нож за масло, за да се захванат плътно върху повърхността, така че да не се стича боя.

Ламперия от бои със състарен ефект

Ламперия от бои със състарен ефект

3. Решете кои зони ще оформите с по-светла разцветка и кои искате да са по-тъмни. Ако искате можете да употребите две разцветки бои, за да са по-отчетливи шарките върху долната част на стените.

4. Направете сместа от боя и гланц. Срежете парче тензух и го намачкайте. Намокрете малко парчето. Работете на зони и нанесете гланцовата смес с четка за бои. С парчето тензух обработете боядисаните зони с потупващи движения, за да разнесете боята и да постигнете полупрозрачна визия. Обработете зоните на ромбоидните шарки и оставете боята да изсъхне.

Ламперия от бои със състарен ефект

Ламперия от бои със състарен ефект

5. Махнете парчетата тиксо. Необработените зони върху стените са в базисна разцветка, а шарките са в зелена багра. Облепете с тиксо ромбоидните шарки, така че да можете да нанесете боя върху неоцветените зони на стените. С четка поставяйте малко боя, а с парчето тензух я разнасяйте. Ако искате да потъмните оттенъка, нанесете втори слой и изчакайте да изсъхне. Ако желаете, може да не махате първия слой тиксо, а да оцветите зоните от двете страни, но по този способ под ивиците стените ще са оцветени в базисната разцветка. Можете да оформите тези зони на по-късен етап, като използвате бояджийско тиксо и боя. Махнете всички парчета тиксо и изчакайте боята да изсъхне.

Ламперия от бои със състарен ефект

Работа с гланц

Ламперия от бои със състарен ефект

Гланцът е нещо като глазура върху поничка. Той може да е оцветен или неутрален, а с боя може да се комбинира в разнообразни съотношения. Ако искате да увеличите времето за работа със сместа, може да комбинирате с малко вода, която да разреди боята. Добре е всеки слой да съхне няколко часа, за да не се разтичат и смесват багрите.


Източник: familyhandyman.com







Няма коментари


ключови думи
ламперия, идеи за дома, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg