фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайнерски трикове за малка баня

Дизайнерски трикове за малка баня

Малката баня може и да е просторна, стига да е проектирана правилно. Изборът на точните материали, мебели и правилното им разположение е от ключово значение за оползотворяване на всяко едно кътче от банята. Вижте как да извлечете максимум комфорт от компактната баня.

1. Изберете фокусна точка
Забравете за искрящите цветове и щампи по стените. Заложете на по-обикновени материали. Не прекалявайте с детайлите, изберете си един елемент, който да е водещ в банята – подходящо за тази цел е леко натруфено огледало или помпозен полилей. Няма да сбъркате, ако заложите на ръчно изработена вещ.

2. Използвайте висящи шкафове
Закачените на стената шкафове са умен избор за малката баня. Освен че ще създадат илюзията за повече пространство, те са и по-лесни за поддържане. Друг много добър вариант са вградените шкафове и нишите в стената. Те не отнемат от пространството в банята, а в същото време съхраняват всичките Ви необходими аксесоари.
  
Дизайнерски трикове за малка баня

3. Стъклен параван за душа
Откажете се от душ кабините, те заемат прекалено много място. Завесите за баня пък изглеждат прекалено семпло и не стоят добре в модерната баня. Затова няма да сгрешите, ако заложите на стъклените паравани за душ. Прозрачното стъкло уголемява визуално пространството. 

Дизайнерски трикове за малка баня4. Плочки с различни размери
Препоръчително е използването на плочки за баня с големина 60x60 см или повече, с малки фуги, чийто цвят съвпада с цвета на плочките. Два близки нюанса от един и същ цвят създават чувство за повече пространство. Друг трик е съчетанието между големи плочки по стените и малки на пода, както и обратното. Противопоставянето прави нещата да изглеждат интересни. 
  
5. Комбинирайте пряка и непряка светлина
Монтирайте допълнително лунички над душа или ваната, както и лампи около огледалото. Избирайте декоративни осветителни тела с фини детайли.

6. Използвайте няколко материала
Освен фаянс и гранитогрес, можете да включите в банята си и материали като дърво, мрамор, метал, блажна боя. Гланцираните плочки стоят добре, защото отразяват светлината.

7. Придържайте се към един вид метално покритие
Комбинирането на душ с месингово покритие и иноксови смесители не е уместно.

8. Внимавайте с цветовете
В малките помещения трябва да преобладава само един основен цвят, но ако все пак искате някакво разнообразие – изберете друг нюанс на същия цвят. Стените и таванът трябва да бъдат в един тон.

9.
Използвайте височината на банята
Монтирайте лавици над вратата, където може да съхранявате хавлиени кърпи. Високите и тесни колони за баня също са един прекрасен вариант за оползотворяване на височината.


Източник: bobvila.com







Няма коментари


ключови думи
баня, малка баня, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg