фирми продукти
представяме
работа
 
Силуети от кухнята

Ако сте любители на изкуството, което можете да изработите сами от обикновени неща, пробвайте да оформите силуети от кухненски вещи за стената. Можете да използвате така обособените цветни фигурки за стените в кухнята или на вилата, но може би най-добре стоят те в кътчето за закуска или трапезария. За тази идея не са Ви необходими скъпи части или много време, но можете да изработите много интересни акценти за стената и да оцветите основата в желаните разцветки.

Силуети от кухнята

Какво Ви е нужно: брезов шперплат с размери 10 х 20 сантиметра и дебелина 6 милиметра, като за всяка фигура трябва да използвате отделна основа с желаните размери; трион за ажурна резба; прибори за формите; хартия; молив; оцветител за дървесина или боя за дървесина – гланс или мате; четка за боя.


Как да ги изработите:

1. Очертайте върху хартия контурите на приборите, които искате да обособите или ги принтирайте от компютъра си. Можете да използвате копирна машина, за да промените мащаба на формите, преди да ги употребите върху основата.

Силуети от кухнята


2. Изрежете с ножица формите от хартия и ги използвайте като шаблони, за да очертаете с молив върху основата. Ако нещо не Ви харесва, можете да изтриете с гумичка и да обработите зоните повторно.

Силуети от кухнята


3. Използвайте трион за ажурна резба, за да изрежете по контурите формите върху основата от шперплат. Използвайте накрайник с шкурка, за да изгладите изрязаните зони по ръбчетата. Избършете с влажно парче тъкан и оставете да изсъхне.

Силуети от кухнята

Силуети от кухнята


4. В зависимост от това какво е Вашето желание, нанесете оцветител за дърво или боя, за да оцветите повърхностите от всички страни. Нанесете боята или оцветителя по двете повърхности и по ръбчетата, оставете да изсъхне. Можете да ползвате гланцова или матова боя, като нанесете на 2- 3 тънки слоя.

Силуети от кухнята


5. Окачете цветните силуети върху стените, поединично или комплект, като употребите окачващ способ в зависимост от разновидността на конструкцията на стената – тухла, панел, гипсокартон.

Силуети от кухнята


Източник: californiacallahans.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg