фирми продукти
представяме
работа
 
Африкански оазис

Ако все още не сте планирали ваканцията си, има голяма вероятност да решите да си купите билет за Африка, когато видите тази африканска феерия с натурални вдъхновения, простор, светлина и неутрални разцветки.

Африкански оазис

Сградата се намира сред пясъчните дюни и палми на просторното крайбрежие на Кения. Стаите са просторни и светли, обзаведени само с най-необходимото, а използваните разцветки са неутрални и ненатрапчиво очарователни. В страхотната визия на сградата са комбинирани непринудени елементи, но така, че те да обособяват интересни и харизматични помещения, които сякаш преминават едно в друго в пространството в висок покрив на къщата в африкански стил. Елементите са характерни за африканската култура, но са едновременно рустикални и модерни.

* Прозорците на помещенията са с неправилна форма и наподобяват балончета. Те разкриват гледка към зеленината на дворчето и осигуряват светлина. Под един от прозорците е оформено малко водно съоръжение с вода и цветчета, което осигурява прохлада и приятни емоции.

Африкански оазис

Африкански оазис

* Отвън спретнатата африканска къщичка почти не се вижда от зеленината, която осигурява сенчеста прохлада във вътрешните помещения. Входната врата към градината е с неправилна форма и се затваря с въртяща се дървена повърхност, която е монтирана не по периферията, а във вътрешността.

Африкански оазис

Африкански оазис

* Всекидневната стая е просторна и светла, обзаведена е с вградени пейки за сядане, канапе и шезлонг. В долната част на канапето са оформени ниши за съхранение на предмети.

Африкански оазис

Африкански оазис

* Къщата е собственост на известната дизайнерка Марция Чиеричети. Тя оформя таваните на сградата в бяло и кафяво, а настилката е в мек бежов оттенък. Стените са в синьо-сиво и бяло, а за обзавеждането е използвана дървесина, почти необработена. Кухнята и трапезарията са оформени в едно пространство, като висок барплот и система от повърхности.

Африкански оазис

Африкански оазис

* Встрани от кухнята е оформен кът за четене с кресло, което е от парчета тъкан с уплътнител, по две за страничните части и по едно за седалка и облегалка.

Африкански оазис

Африкански оазис

* Дизайнерката е почитателка на рециклираните материали като пластмасови бутилки и гумени маркучи, стари автомобилни гуми и метал. Тя използва дървесина от мангово дърво, но само от доставчик, така че за всяко отсечено дръвче се засаждат по десет нови. Дизайнерката обича да работи за запазване на околната среда, а визията на сградата е в унисон с нейните принципи в тази сфера.

Африкански оазис

Африкански оазис

Африкански оазис

* Високият покрив в едната част на сградата е оформен така, сякаш е част от обичайните за африканските къщи сламен покрив. В части от сградата са изградени две нива, макар и по-ниски. Отворената структура на стените с огромни прозорци създава усещане за прохлада и не прекъсва движението на погледа. Около сградата са оформени зони с пътечки и палми.

Африкански оазис

Африкански оазис

* В банята прозорецът е оформен с дървена рамка, върху която са монтирани кръгли повърхности. Те се завъртат около оста си така, че затварят частично или цялостно с въртене.

Африкански оазис

Африкански оазис

* Банята е сравнително малка и е с обособена зона за къпане под душа, която е с речни камъчета. Помещението е семпло и рустикално.

Африкански оазис

* Стаята за сън е с висок таван и е обзаведена с рустикално легло с огромен балдахин. Леглото може да се използва за четене в горещите часове на деня.

Африкански оазис

Източник: blog.piajanebijkerk.com







29 юни 2012 12:10 | Флинстоун
От: Силвия
Супер, все едно гледам къщата на Фред и Уилма Флинстоун!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дизайн, идеи за дома, къща

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg