фирми продукти
представяме
работа
 
Почистване на матрака

Почистване на матрака

Нуждае ли се матракът Ви от почистване? Дори и да не го осъзнавате, матракът е мястото, където живеят най-много микроби, които вредят на здравето. Има няколко основни техники, които ще Ви помогнат да премахнете всякакви петна и миризми от него, а също и да го освежите.

Обичайното почистване на матрака включва:

1. Почистване с прахосмукачка. Това е най-лесният начин да премахнете прахта и мръсотията, която е полепнала по него. Търкането с мокър парцал може да остави петна по повърхността.

Почистване на матрака
 
2. Използвайте препарат за почистване на тапицерия. Тези препарати са предназначени за повърхности, които се докосват до тялото Ви, което следва да покаже, че са изключително щадящи към кожата. А освен това унищожават акарите и техните яйца.

Почистване на матрака
 
3. Използвайте ензимни почистващи препарати. Ензимите проникват във вътрешността на петното, „разрушават“ го, в резултат на което то започва да избледнява. 

Почистване на матрака

 
Премахване на петна от неизвестен произход

С помощта на пулверизатор напръскайте петното с цитрусов препарат за почистване и оставете да престои 5 минути. След това внимателно попийте течността (не търкайте грубо) с чиста, бяла попивателна хартия. Можете да замените препарата с веро.

Почистване на матрака 


Премахване на миризмата от цигари

1. Повторете описаната по-горе процедура върху целия матрак.
 
Почистване на матрака

2. Редовно изпирайте протекторите за матрак. Ако пушите в това помещение, прането им трябва да е ежеседмично. Свикнете със сменянето на чаршафите да сменяте и протектора.

Почистване на матрака
 
3. За да премахнете миризмата на цигари от матрака, напръскайте и двете му страни с по една опаковка спрей лизол. Оставете го да изсъхне добре няколко дни и тогава напръскайте с освежаващ спрей, който да улови миризмите, които са пропити в матрака и да ги извлече от него, оставяйки лек и приятен мирис. След процедурата застелете матрака с хипоалергенен протектор.

Почистване на матрака

 
Премахване на мухъл и плесен

1. Петната от мухъл и плесен по матрака се появяват в резултат на висока влажност в помещението. Ако забележите такива петна по него, изнесете го на слънчево място и го оставете да изсъхне добре. Съществуващите вече петна внимателно избършете с мокра кърпа.

Почистване на матрака
 
2. Почистете матрака с прахосмукачка и от двете страни. Веднага след почистването изхвърлете използваната торбичка или сменете филтъра, за да предотвратите разпръскването на тази мръсотия отново в дома Ви при следващото използване на уреда.

Почистване на матрака
 
3. Направете разтвор от равни части изопропил и топла вода. Нанесете го върху матрака с помощта на гъба. Оставете да престои известно време и почистете повърхността само с вода.

Почистване на матрака
 
4. Накрая завършете с обикновен дезинфектант, който да убие всички оцелели спори.

Почистване на матрака

Източник: wikihow.com

 

 







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за почистване, почистване на матрак

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg