фирми продукти
представяме
работа
 
Хартиена щора с фигурален ръб

Вместо да купувате скъпи щори, изработете си сами щора от хартия, която можете да оформите по ръба по свой вкус. Изрежете парче цветна хартия с желаната дължина, спрямо размерите на прозоречните рамки. За окачване използвайте корниз, който можете да монтирате върху страничните зони на рамките. Преди да започнете да оформяте щората залепете със силно лепило ръба на хартията върху корниза и я навийте по дължина. Ако така оформената щора не иска да стои на руло ще трябва да замените хартията с друга разновидност, която е по-плътна. Разцветката на щората може да е по Ваш избор, можете да оставите хартията в една разцветка или да я щамповате, като оставите боята да засъхне. За да съхранявате хартиената щора, навийте я на руло с корниза и я поставете в картонена ролка, а можете да я увиете с фолио.

Хартиена щора с фигурален ръб

Какво ще Ви е нужно:
цветна хартия, по възможност плътна; ножици; корниз с дължина спрямо широчината на прозоречните рамки; шаблон или формичка за рязане на курабийки; по желание цветна боя за хартия и щампи или шаблони


Как да я направите

1. Измерете широчината на прозоречните рамки и извадете от стойността 4 сантиметра. С така обособената стойност измерете и изрежете парче от цветна хартия, като тя указва широчината на парчето – дължината му зависи от височината на рамките и от това колко желаете да е дълга щората. Ако искате да щамповате хартиената повърхност, нанесете боите и изчакайте да засъхнат напълно.

2. Залепете за корниза ръбчето на хартията и изчакайте лепилото да засъхне. Навийте на руло щората, но не до края, за да можете да оформите акцентите. Ако искате да поддържате една и съща дължина и няма да я променяте, оформете в горната част клупче и залепете с тиксо, за да промушите през клупчето корниза.

Хартиена щора с фигурален ръб

3. За изрязаните акценти използвайте принтирана форма от интернет, която можете да оразмерите. Можете да употребявате формички за рязане на курабийки, които са лесни за използване. Формата на шарките по ръбчето на щората зависят от Вашия вкус. В този проект е използвана форма на заек, а между тях са изрязани ‘стръкчета трева’. Очертайте на ръка формичките и ги изрежете с ножици. Ако искате, можете да изрежете шарките по ръбчето на хартиеното парче или малко по-навътре. Ако изберете да изрежете вътре в повърхността, използвайте макетен нож.

Хартиена щора с фигурален ръб

Хартиена щора с фигурален ръб

Окачете цветната щора от хартия на прозореца и я издърпайте на желаната височина.

Източник: countryliving.com







Няма коментари


ключови думи
щора, идеи за дома, хартиена щора

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg