фирми продукти
представяме
работа
 
11 неочаквани употреби на газираната вода

Лекарите препоръчват да не се пият газирани напитки вместо вода, тъй като те вредят на зъбите и стомаха. Можете обаче да използвате качествата на обикновената сода, газирана вода, за да поддържате чистотата в дома си, да отстранявате петна от ръжда и много други неща. Ако сте решили да редуцирате консумацията на напитките, използвайте тези съвети, за да употребите излишните количества за дома.


 11 неочаквани употреби на газираната вода

1. Почистване на тоалетната чиния от мръсотия – вместо да употребявате токсични препарати за почистване на тоалетна, някои от които могат да са токсични, използвайте обикновена газирана сода. Излейте половин или един литър в чинията, оставете го за поне час и изтъркайте добре с четка за тоалетна. Можете да смесите содата с малко лимонов сок за по-приятна миризма.

2. Унищожител за вредители – напълнете стъклено бурканче с газирана вода и го поставете в градината, като ръбчето на бурканчето трябва да е на нивото на градинските лехи. Оставете буркана отворен и скоро той ще се напълни с насекоми, охлюви и други вредители. За още по-голям ефект можете да използвате кока кола, която ще привлече с аромата си и захарта.

 11 неочаквани употреби на газираната вода

3. Средство срещу дъвки – ако искате да премахнете дъвка от косите си не се опитвайте да я изскубнете, тъй като ще залепне още повече. Накиснете зоните върху косата, които са с дъвка, в чаша с газирана напитка, изчакайте няколко минутки и отстранете дъвката. Тази техника може да отстрани лепкавата дъвка и от тъканите и повърхностите в дома Ви.
 11 неочаквани употреби на газираната вода
 4. Почистване на плочки в банята – напръскайте с малко сода в спрей бутилка върху плочките в банята и фугите, изтъркайте ги с четка и избършете с парцалче.

5. Средство за дворната трева - смесете малко сода с амоняк и малко течен сапун, напълнете с течността пръскачка и обработете с нея тревните повърхности в дворчето или градината. Сместа не само прави тревата да изглежда по-наситено зелена, но и отблъсква вредителите.

6. Прочистване на канализацията – запушването на канала може да е причинено от много неща. Отстранете поне частично мръсотията в канализацията като излеете половин или един литър газирана напитка. Изчакайте малко и пуснете гореща вода.

7. Премахване на бои – намокрете парче тъкан с малко газирана вода и увийте парчето върху повърхността, от която искате да махнете боята. Намокряйте тъканта редовно и след няколко дена боята ще се олющи и ще падне.

8. Премахване на петна върху тъкани – отстранете неприятните петна по килимите, тъканите и тапицерията като ги накиснете в малко сода за няколко минутки. Изтъркайте ги с четка, докато отстраните петната и те избелеят.

 11 неочаквани употреби на газираната вода9. Средство срещу затегнати метални части – газираната вода и кока колата могат да премахнат ръждата от металните части, врати, панти, гайки. Излейте малко течност върху частите или ги обработете с парцалче, което е напоено с нея.

10. Премахване на ръжда – със същата техника можете да отстраните ръжда от метални повърхности. Натъркайте петната с парцалче, което е напоено с малко сода или кола, изчакайте да подейства и изплакнете.

11. Кондиционер за градинската почва – зеленината в градината Ви ще изглежда много по-тучна, ако обработите почвата в нея така, че тя да е с висока киселинност. Повишете нейната киселинност като напръскате с газирана вода. Трябва обаче да сте внимателни, тъй като не всички разновидности виреят добре върху почва, която е твърде кисела.



Източник: lifehackery.com







Няма коментари


ключови думи
газирана вода, идеи за дома, сода

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg