фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни текстурни саксийки

Превърнете скучните керамични саксийки в релефни градински акценти. Можете да залепите върху повърхността им парчета дървесина, дървени топчета или коркови тапи. Върху тях можете да впръскате боя с желаните разцветки, за да унифицирате текстурата.

Цветни текстурни саксийки

Необходими материали:

* керамични саксийки, най-добре негланцирани и небоядисани
* бързосъхнеща епоксидна смола
* малка четка за лепилото
* предмети за залепване, дървесина, топчета, коркови тапи
* черна боя за основа на разцветките
* цветна боя, най-добре спрей
* четка за боя
* спрей лак
* трион
* шкурка
* бояджийско тиксо

Цветни текстурни саксийки


Инструкции:

1. Използвайте трион или нож, за да срежете парчетата дърво. Можете да оформите парчетата като ромбове или триъгълници, като кръгчета или пирамиди. Ако използвате коркови тапи, нарежете ги наполовина или на по-малки парченца. Използвайте за повърхностите шкурка, с която да ги обработите.

Цветни текстурни саксийки

Цветни текстурни саксийки

2. Смесете съставките на епоксидната смола върху капачка според инструкциите на продукта. С малка пръчка размесете и нанесете лепилото върху парчетата, като използвате четка. Залепете парчетата върху повърхността на саксийката и изчакайте да стегне лепилото. Ако искате да оформите определени шарки можете да залепите всяко парче предварително с малко бояджийско тиксо, а да поставите епоксидната смола по-късно, като я нанесете постепенно върху парчетата.

Цветни текстурни саксийки

3. Ако сте доволни от визията на саксийките, оставете лепилото да стегне за час. Можете да оформите парчетата и да ги разместите, но само докато епоксидното лепило не стегне.

Цветни текстурни саксийки

4. Поставете всички саксийки върху хартия или вестникарски страници, нанесете върху повърхностите тъмна боя с четка или спрей, за да обособите основата на цвета. Изчакайте боята да засъхне добре.

Цветни текстурни саксийки

5. Върху всички повърхности нанесете с четка или спрей бяла боя. Ако искате да употребявате друга разцветка върху саксийките, можете да използвате за основа бялата боя. Можете да оформите с четка цветни мотиви или да нанесете ццветна боя само върху релефните зони. Изчакайте боята да изсъхне.

Цветни текстурни саксийки

6. В добре вентилирано помещение или навън нанесете спрей лак и оставете да засъхне за няколко часа. Засадете в саксийките зеленина и ги поставете в желаните зони в дома, на терасата или в градината.
 
Цветни текстурни саксийки

Цветни текстурни саксийки


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
саксии, градина, саксия

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg