фирми продукти
представяме
работа
 
16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Макар съвременните технологии да са толкова напреднали, че светът около нас е изграден от пластмаса, чипове и синтетика, някои интериорни дизайнери залагат на визия, която е вдъхновена от природата. Вдъхновението може да е вплетено в дизайна на обзавеждането и акцентите, а може и да се крие в натуралните материали, които ги изграждат.


1. Фотьойл с табуретка за крака

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Визията на обзавеждането в комплект е взета от формите на банановите листа и тайландските акценти. Тя е не само модерна, но и органична, в меки тонове на зелено и бяло. Семплата еко визия осигурява удобство за седене и необичайна атмосфера, сякаш се намирате в сърцето на джунглата. Комплектът е подходящ както за интериорите, така и за екстериорите, особено ако поставите частите на сянка и се отпуснете в мекотата на креслото с книга в ръка.


2. Ръчно изработен рафт

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Автор на идеята е Sebastian Errazuriz, който нарича своя проект ‘Метаморфоза’. Рафтът е изработен ръчно от шперплат от балтийска бреза. По форма наподобява на огромно дръвче с разклонени клончета. Те се използват за рафтчета, върху които могат да се поставят книги и предмети.


3. Масички с мъх

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Уникалната масичка за кафе е по дизайн на Ayodhya и използва за основа обикновена мебел. Във вътрешността на основата са поставени парчета изсушен мъх с разнообразна текстура и височина. Масичката е оборудвана с практичен стъклен плот, който предпазва вътрешността от повреда и редуцира рисковете да разместите парчетата.


4. Купички ‘черешов цвят’

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Японският дизайнер Nao Tamura използва за основа един от символите на своята държава, цветчетата на цъфнали череши, за да изработи дизайна на тези гъвкави акценти. те са изработени от силикон и могат да се съхраняват навити на руло. Те са с формата на листенца от цветчета и могат да се мият в миялна машина. Зеленият им оттенък и нежните извивки са страхотен акцент за кухнята и трапезарията във Вашия дом.


5. Шкафче за книги ‘дръвче’

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Архитектът с гръко-италианска кръв Kostas Syrtariotis разчита на изчистеният дизайн на своето творение – шкаф за книги с формата на разклонено дърво. Мебелът се сглобява за минутки и може да се използва в спалнята, в хола и в детската стая. Клончетата на дървото са обособени на зони, така че да могат да се съхраняват повече предмети върху повърхностите. Мебелът се моннтира върху стената посредством винтове или в зависимост от различната структура.


6. Креативно парти дърво

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Формата на дърво е основа и за този акцент, който може да се използва за ежедневно хранене или за празненства. Върху дървена основа е монтирано дърво от дървени дюбелчета, което се разклонява и върху повърхностите му могат да се поставят клечки за зъби с хапки от плодове, зеленчуци или всякакви вкусни неща. Когато се окичи с разноцветни храни, поставката прилича на разцъфнало дърво с плодове. Ако се аранжират една до друга, поставките наподобяват разноцветна гора от вкусна храна.


7. Вълнени филцови камъчета

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Изработени от сто процента мериносова вълна, превърната във филц, тези акценти са с различни размери и могат да се използват навсякъде из стаите. Камъчетата от филц могат да се поставят като подови възглавници, като табуретки, като опора за гърба и като акценти за игра в детската стая. Визията им е много ефектна – повърхностите им наподобяват тоновете и текстурите на речни камъчета.


8. Холна масичка с вградена зеленина

16 дизайна за дома, вдъхновени от природата

Семплата дървена пейка има необичайна зелена сърцевина. Ореховата дървесина на мебела е комбинирана със стомана, а прозрачната поставка между частите на пейката е употребена като саксия за зеленина. Тя е подвижна и може да се изважда, за да се почиства или да се засадят в нея нови видове зеленина. Ако имате домашен любимец, например котка, тя ще може да хапва от съдържанието на сърцевината.


Очаквайте втора част

Източник: designswan.com







Няма коментари


ключови думи
природа, идеи за дома, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg