фирми продукти
представяме
работа
 
Необикновена етажерка за книги

Интересна и функционална идея за книгите с щипка необичайност. Можете да изработите сами тази етажерка за книги, която да поставите в кухнята, във всекидневната стая или в детската стая. Ако я поставите в кухненското помещение можете да я използвате за поставяне на любимите си и най-често използвани готварски книги. Преди да изработите рафтчето трябва да знаете кои книги ще съхранявате, тъй като тяхната широчина е от основно значение за изработката. Вдъхновение за тази етажерка е продукт от каталога на американска компания, с цена повече от 1300 долара.

Необикновена етажерка за книги

Собственоръчно изработената етажерка е много по-евтина и можете да я обособите спрямо собствените си желания и според размерите на книгите, които искате да съхранявате върху нея. Разбира се можете да сменяте книгите върху етажерката, но всяка книга можете да замените с такава, която има сходна широчина, за да пасне на нишата. За изработката са необходими подръчни материали, които не струват много, а проектът няма да Ви отнеме твърде много време.

Необходими материали: трион, шперплат, лепило за дърво, шкурка, оцветител за дърво, четка.

Нарежете шперплата на парчета с желаната височина или помолете да Ви ги нарежат, ако не можете да работите с инструменти за дървесина. Широчината и дължината на парчетата трябва да пасват на книгите, които искате да поставите върху етажерката, а дебелината им – с тяхната дебелина. Ако искате да поставите върху нея по-дебела книга, трябва да употребите две парчета с еднаква височина, поставени едно до друго.

Необикновена етажерка за книги

Необикновена етажерка за книги


Обработете с шкурка всички нарязани парчета и ги подредете така, както искате да изглежда етажерката. Тествайте дали книгите пасват в нишите, които парчетата обособяват. Ако нещо не пасва, можете да добавите или премахнете парчета. Добре е нишите да са обособени така, че книгите да стоят изправени върху етажерката, даже когато съседната книга е извадена, тоест подпорите трябва да са високи.

Необикновена етажерка за книги

Залепете шперплатовите парчета, за да оформите етажерката. Докато лепилото изсъхне, поставете по две подпори от двете страни, за да стоят парчетата стабилно едно до друго, а можете да използвате винтова стяга. Ако парчетата се разместват, залепете ги на етапи, като първо обработите най-късите зони. Нанесете оцветител за дървесина в тъмен оттенък и изчакайте да изсъхне.

Необикновена етажерка за книги

Залепете парчетата, изчакайте поне 24 часа, нанесете оцветител. Между двата слоя можете да обработите повърхностите с телче от стомана за по-интересен ефект.

Необикновена етажерка за книги

Ако лепилото попадне върху външните зони на етажерката, то оцветителят няма да попие в дървесината, затова внимавайте как го нанасяте и изтривайте петната преди то да е стегнало. Ако желаете, можете да нанесете боя за дърво. Когато лепилото, оцветителят или боята изсъхнат добре можете да поставите етажерката върху странична масичка или на рафт, а книгите да подредите върху нея.

Необикновена етажерка за книги

Необикновена етажерка за книги


Източник: whollykao.com







Няма коментари


ключови думи
етажерка за книги, дизайн, декорация, лесен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg