фирми продукти
представяме
работа
 
Саксии с декоративни растения

Ако искате да създадете свеж и цветен акцент в интериора си, вижте как можете лесно в домашни условия да изработите ефектни саксии за декоративни цветя.

Саксии с декоративни растения

Необходими материали:


Саксии с декоративни растения

  • кутия от консерва
  • закачалка за дрехи ( подобни на тези от тел в химическото чистене)
  • парчета от неизползваем текстил
  • ножици и макетно ножче
  • сешоар
  • отварачка за консерви
  • декоративни растения ( за този проект са много подходящи хербариите)
  • изолирбанд
  • лепило
  • дрелка
  • пръст
  • филтри за кафе или полиетилен
  • режещи клещи и обикновени клещи

* Изработката на проекта отнема около 2-4 часа


Инструкции:


* Ако за този проект сте избрали да използвате кутии от консерва, отлепете предварително етикетите им, измийте ги добре и след това ги подсушете.

* Можете да използвате отварачка за консерви, за да премахнете дъното.

* Направете дупки върху диска (изрязаното дъно на консервата) с помощта на дрелка или на чук и пирон. Използвайте чук, за да изравните всеки неравен фрагмент от металната плоскост, който се е появил около дупките. Освен това направете две дупки, които да са на разстояние от дъното – трябва да са на еднакво разстояние 0.6 см. една от друга, на противоположни страни на консервата. Те са необходими, за да можете за прикачите декоративните растения към тях.

Саксии с декоративни растения

* Промушете ръката си в консервената кутия и задръжте вече премахнатото й дъно на около 2,50 см. от предишното му местоположение. Използвайте изолирбанд, за да прикрепите здраво в това положение диска. След като приключите със залепването с изолирбанд, трябва да се получили кутия от консерва с дъно, което да е на 2,50 см разстояние от конструкцията й, и върху което има няколко дупки.

* Обърнете консервената кутия и сложете почва в нея. След това поставете избраното от Вас декоративно растение и добавете още малко пръст около него, пълнейки кутията догоре. Натъпчете я добре.

* Разчертайте дъното на кутията от консерва върху филтър за кафе или върху полиетилен и изрежете около кръга. Прегънете кръга на две и направете малка дупка в центъра му. Направете цепка в кръга от външната страна към дупката в центъра.

* Сложете кръга ( от филтър за кафе) около стъблото на растението и го оставете на върха на кутията от консерва. Това ще предпази от изсипването на почвата, когато обърнете консервата.

Саксии с декоративни растения

* Начертайте окръжност с диаметър около 5 см. в центъра на пластмасовия капак на кутията от консерва и след това изрежете около очертанията с помощта на макетно ножче.

* Внимателно поставете растението в дупката, приплъзвайки пластмасовия капак към ръба на кутията от консерва, издърпвайки леко листата през дупката. Затворете консервата плътно с пластмасовия капак, след което залепете изолирбанд около ръба на кутията, уплътнявайки връзката между консервената кутия и капака.

Саксии с декоративни растения

* Отрежете парчета от неизползваем плат, които да увиете около кутията , като съблюдавате една малка подробност – текстилните парчета трябва да се застъпват на около 0,6 см. Дължината на парчетата плат трябва да е с около 1,30 по-голяма от височината на консервената кутия.

* Намажете с лепило вътрешната част на парчетата плат и го увийте плътно около вече полуготовата саксия, започвайки да покривате повърхността от дъното и прикривайки изолирбанда. Прегънете допълнително 0, 6 см от парчетата плат върху върха на капака ( което би трябвало да е дъното на консервата) на равни части, добавяйки допълнително лепило, за да направите конструкцията по-устойчива, ако е необходимо.

Саксии с декоративни растения

* Открийте чрез опипване по парчетата плат мястото на пробитите дупки и използвайте игла или пирон, за да пробиете плата и да направите отвори. Отрежете парче тел от закачалката, което да е около 12 см. и извийте двата края, така че дизайнът им да стане u-образен. Извийте телта с формата на ''с'' и закачете кукичките и към двете дупки – по този начин ще направите дръжка за закачване на декоративната саксия.


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
саксии, декоративни растения, дизайн, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg