фирми продукти
представяме
работа
 
Медна стойка за вази с креативен дизайн

Ако разполагате с малко време и сте творчески настроени – ето един проект, който навярно ще привлече интереса Ви. Можете лесно да се снабдите с необходимите материали и неусетно ще имате красив интериорен акцент. Ексцентричните форми на стойката и атрактивните епруветки – изпълняващи функцията на кокетни стъклени вазички, ще придадат щипка очарование в интериора Ви. Можете да изработите няколко подобни поставки, с различни форми и да ги декорирате с естествени, пъстри цветя.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

Необходими материали:

Медна стойка за вази с креативен дизайн

  • 0,50 см х 50 см. медна тел
  • прави клещи с дълги челюсти
  • епруветки или други цилиндрични стъклени съдове
  • секундно лепило
  • хартиено тиксо

Инструкции:

1. Отрежете парче от медната тел с дължина, равна на 60 сантиметра. Ако не успеете да прережете телта с клещите, опитайте да я огънете няколко пъти, което ще Ви улесни и ще можете по лесно да прекъснете необходимата Ви част.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

2. Започнете да придавате форма на медната тел – тя зависи от Вашите въображение и вкус – няма грешен начин за създаването на извивките. Медната тел се огъва лесно, така че няма да имате никакви трудности. Периодично поставяйте основата върху равна повърхност, за да прецените дали е балансирана медната конструкция. Ако не е – нагодете края, докато не се изравни. За този проект наистина е от значение завършекът на телта да е изравнен, така че да пасва към повърхността, върху която е поставен. Височината на атрактивната декоративна конструкция зависи от Вашата преценка, лесно можете да огънете телта според големината на диаметъра на избраните епруветки или други цилиндрични стъклени съдове, изпълняващи функцията на вази.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

3. След като вече сте създали стабилна основа на декоративната конструкция, е време да преминете към следващата част от изпълнението на проекта – оформяне на дизайна. Започнете да извивате телта кръгообразно, въпреки че формата няма да се получи правилно, а по-скоро ще е елипсовидна. Това не е от значение, важното е малките вазички да успеят да се промушат в създадените отвори и да останат здраво закрепени там.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

4. Промушете стъклената вазичка в създадения от Вас пръстен от медна тел, за да проверите дали формите съвпадат, ако той е прекалено тесен, леко го разширете. Епруветките трябва да могат свободно да се плъзгат, но отворът им трябва да е прикрепен плътно поне към две точки от повърхността на отвора.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

5. Преместете стъклената епруветка и смесете малка част от секундното лепило върху твърда повърхност, може и картон. Ако консистенцията на лепилото е пастообразна и не изисква смесване, нанесете малко количество върху ръбовете на оформения от телта пръстен, върху допирните точки на стъклените вазички.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

Медна стойка за вази с креативен дизайн

6. Промушете повторно стъклената епруветка през пръстеновидния отвор. Уверете се, че сте я поставили във вертикално положение и притиснете леко, така че двата компонента от проекта да се залепят. Ако вазата се приплъзгва и мести по време на този процес, можете да  използвате хартиено тиксо, за да я позиционирате на точното място. След като секундното лепило изсъхне, премахнете хартиеното тиксо.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

7. След като секундното лепило е изсъхнало и Вие сте премахнали тиксото, проверете дали няма остатъци от него върху проекта. Ако има – премахнете ги внимателно с помощта на макетно ножче или друг вид резец. Можете да направите финални подобрения към дизайна на поставката за вазички.

Медна стойка за вази с креативен дизайн

Медна стойка за вази с креативен дизайн


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
стойка за вази, креативен дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg