фирми продукти
представяме
работа
 
8 необичайни цветови комбинации

Ако искате да обзаведете дома си в контрасти, за да подчертаете характера на интериорите, можете да използвате някоя от тези необичайни цветови комбинации. Те са страхотен акцент и могат да се употребят, за да подчертаят обзавеждането или архитектурните акценти.


1. Гълъбово и оранжево

8 необичайни цветови комбинации

Изцяло боядисаните в сиво стаи са неутрални и излъчват изисканост, но са твърде еднообразни. Затова можете да ги комбинирате с няколко акцента в тъмно оранжево или червено. Тези горещи и пиперливи оттенъци няма да стоят кичозно, а ще подчертаят изисканата визия на сивото.


2. Синьо и розово

8 необичайни цветови комбинации

Тъмносиньо или индигово, комбинирани с маджента или тъмнорозово обособяват интериори, които изпъкват със своите характерни черти. Ако комбинирате цветовете с огромни щампи върху стените и едноцветно обзавеждане, визията на помещенията ще излъчва неустоима изисканост. Контрастите са меки и ефектни, но ако се подберат правилните оттенъци, те са различни и стилни.


3. Жълто-зелено и тъмносиво

8 необичайни цветови комбинации

Неоновите оттенъци на жълто-зелено са омекотени като визия от тъмносивата основа. Не е нужно да се употребява щедро този ярък тон – достатъчно е да използвате няколко акцента в неоново, столче или фаянсови плочки върху стените. За да разчупите полунеутралната палитра на стаите можете да комбинирате няколко разновидности на сивото.


4. Розово и сиво

8 необичайни цветови комбинации

Бонбонено розовото не е само за детската момичешка стая. Ако се комбинира със сиво, палитрата е страхотна за всякакви помещения. Вместо да залагате на контрастите, можете да обособите акцент чрез употреба на ярки мотиви върху стените, върху тъканите и върху аксесоарите.


5. Тъмнозелено и светлосиво


8 необичайни цветови комбинации

Тъмнозеленото е много приятен тон, но не трябва да се използва щедро, тъй като обзема изцяло стаята. Ако се комбинира с бяло или светлосиво, разцветката е невероятен акцент за архитектурните извивки, за стените и за обзавеждането. Можете да го използвате за обособяване на акцентна стена или за аксесоарите в стаята, като е добре за основа да употребите само сиво и бяло.


6. Маджента и лайм


8 необичайни цветови комбинации

Изпълненото с настроение помещение сякаш вибрира с ефектния характер на комбинацията между маджента и лайм, а контрастните мотиви върху стените са ефектен акцент в иначе скромно обзаведената стая. Модерната комбинация е подчертана от обзавеждането с изчистени линии и е допълнена от настилка и первази в бяло.


7. Индиго и кафе

8 необичайни цветови комбинации

Индиговите стени са страхотна основа за акцентна стена в цвят на кафе със сметана. Ако включите в интериорите текстурни материи, повърхности и аксесоари, цветната комбинация ще подсили ефекта си. Можете да съчетаете гланцови повърхности с матови, за да подчертаете контрастите в стаята. За да хармонизирате цветово помещенията, можете да включите искрящо бяло.


8. Крем и пурпурно

8 необичайни цветови комбинации

Пурпурните стени са хармонизирани от первазите и фризовете в бяло и крем, а комбинацията е обособена чрез тъканите в помещението. Флоралните щампи, едноцветните тъкани и огромните мотиви върху настилката обособяват визуален акцент чрез меките контрасти на тоновете на крем и пурпурно, подбрани в няколко оттенъка за повече ефект.


Източник: myhomeideas.com







13 юни 2012 20:30 | 8 необичайни цветови комбинации
От: Нина Лазарова
въобще нищо не рабирате от интериорен дизайн.Цветовете са много добре подбрани и балансирани.Всички сте свикнали да гледате само беж и сиво.
24 май 2012 11:44 | losh vkus
От: arh. R. Nenova
Dosta bezvkusno i kichozno. Bi bilo dobre da se izraboti ot specialist.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
цветови комбинации, интериор, обзавеждане, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg