фирми продукти
представяме
работа
 
Практични и функционални вградени пространства

Малкият апартамент или къща могат да разширят пространството в активна употреба чрез вградени ниши и шкафчета. Разчупеният дизайн често е причина да не се използва цялото пространство в стаите, но вградените зони използват пространствата, които иначе не са в употреба.


Ниша под стъпалата


Практични и функционални вградени пространства

В пространството под стълбите могат да се монтират чекмеджета и шкафчета, които да се издърпват върху релси. Това шкафче е използвано за бутилки с вино, а вътрешността на шкафчето е обособена така, че да помещава бутилките на редове. То се намира до входната врата и използва иначе пренебрегвано пространство, тъй като отварянето на вратата пречи на поставянето на перманентна мебелировка в тази зона на антрето. Подвижното шкафче е достъпно и не заема от стандартното пространство на помещението. Предният панел на шкафчето е обособен така, че да наподобява дизайна на ламперията, което скрива зоната и тя не се вижда от пръв поглед. Ако разполагате с повече пространство под стъпалата можете да монтирате няколко чекмеджета и шкафчета, за да съхранявате дрехи, храна, аксесоари. Можете да ги обособите по време на изграждането на стълбите или да ги изградите под вече обособеното стълбище, но трябва да сте наясно с конструкцията на стълбището, затова се консултирайте с архитект.


Ниша над вратата

Практични и функционални вградени пространства

Ако разполагате с пространство в горната част на стаите, можете да го обособите като кутийки за вещи. Така част от вещите ще са на височина, която няма да е толкова достъпна, но няма да пречи да движението из помещението и няма да заема пространство. Можете да използвате стълба, за да имате достъп до вещите, но в кутийките е добре да съхранявате вещи, които не използвате често, например книги, сервизи, аксесоари. Кутийките са монтирани в ниши в стената над вратата и са достатъчно големи, за да не изпадат вещите от тях. Ако искате да поставите по-малки вещи, поставете ги в кошнички върху рафтчетата.


Кутийки за вещите


Практични и функционални вградени пространства

Стените в помещенията могат да се трансформират в ниши за част от нещата, които искате да съхранявате. В детската стая можете да обособите в горната част вградена или издадена напред ниша с кутийки, в които да съхранявате част от вещите в кошнички, за да имате достъп до тях, но децата да не могат да ги достигнат. В някои от шкафчетата можете да оформите кутийки за вещите, а ако не искате да се вижда съдържанието, поставете в предната част завески. Те са много по-безопасни за малките деца, тъй като вратичките на шкафчетата могат да се захлопнат и да ударят детето.


Перално помещение

Практични и функционални вградени пространства

Ако не можете да обособите отделно помещение за пране, оформете в някоя от стаите кътче за уредите и аксесоарите. Монтирайте между две от стените плот, върху който да обработвате, сгъвате и гладите дрехите. Под работния плот поставете уредите с предно зареждане и ги скрийте с подвижни завески върху корниз, монтиран между двете стени. Завеските ще скрият неразборията под плота, когато не използвате съоръженията и могат да са цветен акцент за стаята. Можете да монтирате рафтчета над вградената ниша, върху стената, за да съхранявате част от препаратите за пране и аксесоарите.


Вградена зона за релакс

Практични и функционални вградени пространства

До прозореца в помещението можете да обособите легло или пейка за четене и релакс. Нишата е обособена между стените и е разположена в зона със скосен покрив. Горната част на нишата е изградена така, че да захваща балдахин или завеси, които осигуряват уединение от двете страни на пейката, а в долната част на пейката са изградени чекмедженца за част от вещите, които са достъпни от всички страни. Над пейката е монтирана стенна лампа, която осигурява удобство за четене.


Кътче за работа

Практични и функционални вградени пространства

Можете да оформите зона за работа в ниша в стената, която да не заема много пространство в стаята, но да можете да използвате по всяко време. Монтирайте работен плот между две от стените или обособете вградена повърхност. Монтирайте по широчина на нишата корниз за подвижни завески. Те могат да скриват неразборията в долната част на зоната. Над работната повърхност можете да монтирате рафтчета за вещите, а на плота да поставите компютър. За да спестите пространство можете да използвате шкафче с чекмеджета за вещите на колелца, така че като свършите работата, да го вместите в пространството под плота. Ако използвате сгъваем стол или стол от стаята, нишата ще е още по-компактна.


Източник: myhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
вградени пространства, идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg