фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни проекти за градината

Направете си сами интересни аксесоари за градината и двора на къщата или вилата. За тях не са необходими скъпи материали и много време, а желание и свободен уикенд, в който да развихрите творческата си енергия.


''Каменни'' сфери


 Лесни проекти за градината

Бетоновите сфери за градината, двора или терасата са ефектни аксесоари, които можете да изработите от суха бетонова смес и сферична матрица. Можете да обработите долната част на всяка сфера, за да стои тя върху основата или да ги подредите по свое желание из екстериора. Ако не разполагате с матрица, можете да изработите сферите от стари стъклени плафони чрез проект ''направи си сам''. В мократа смес можете да забиете парче метална арматура и да го използвате за основа като поставяте сферите. Можете да използвате боя, за да обособите върху повърхността ефект на състарен материал, като за целта можете да видите тази статия.


Градински ръбчета

 Лесни проекти за градината

От суха смес за бетон можете да оформите кантове за градината, за да оградите зоните и да оформите екстериора. Използвайте купешка или изработена от Вас матрица, като върху основата можете да оформите релефни форми. Можете да включите оцветител, парчета стъкло, подсилени циментови смеси.


Градинска пътечка


 Лесни проекти за градината

В неформалната градинка или двор можете да обособите пътека от бетонови форми. Тях можете да оформите от големи листа от ревен и суха бетонова смес. Формите не са напълно еднакви и можете да ги поставите в различни посоки, за да обособите пътечка сред зеленината на дворчето. Вижте как да ги изработите без много средства и усилия.

Обособете желаните размери на пътеката и оформете трапче за всеки камък за стъпване с дълбочина 7.5 сантиметра. Отгоре поставете за дренаж 2.5 сантиметра чакъл и сантиметър едър пясък. Обособете всички трапчета за формите.

 Лесни проекти за градината

Смесете всички части на сместа и разредете с вода, за да се получи смес с гъстотата на фъстъчено масло. Добре е да използвате бързосъхнещ бетон. Поставете предпазни ръкавици на ръцете си и смесете с мистрия.

 Лесни проекти за градината

Запълнете всеки отвор за формите с малко от сместа и с ръце оформете като листо. Не се старайте да обособявате всички форми с еднакви размери.

 Лесни проекти за градината

Върху сместа поставете голямо листо от ревен и притиснете добре лицевата му повърхност. Целта е върху повърхността да се отбележат различните детайлни форми на листото. Оставете го за минутка-две, отлепете го и го изхвърлете.

 Лесни проекти за градината

С бамбукова или обикновена пръчка подчертайте формите върху листото. Не се бавете твърде много, за да не стегне сместа.

 Лесни проекти за градината

Покрийте бетоновите форми с парче влажна конопена тъкан и от време на време я пръскайте с малко вода, за да подсилите сместа, докато съхне. Оставете да стегне за поне 5-6 дни. Можете да нанесете оцветител върху бетона или да го оставите в натурална визия.

 Лесни проекти за градината


''Каменни'' купи

 Лесни проекти за градината

Ако искате да изработите саксийки за зеленина имитация на камък, можете да използвате тази лесна идея. За матрица използвайте два пластмасови или стъклени съда с различни размери. За сместа са необходими вода и суха бетонова смес, пясък и по желание цветни парчета стъкло. Саксийките са страхотни за сукулентни растения, тъй като те не изискват толкова вода и грижи. Вижте един интересен проект за ''каменни'' саксийки.

 Лесни проекти за градината

Поставете по-малкият съд в по-големия и го напълнете с вода, за да стои стабилно и да не се размества. Напълнете пространството между аксесоарите с мокра смес от бързосъхнещ бетон и оставете да стегне малко. Преди сместа да е изсъхнала обособете с коркова тапа дренажен отвор на дъното на саксийката.


Градинска баня за птици

 Лесни проекти за градината

Можете да обособите малка баня за птици с цветни стъкълца в закътана зона на дворчето. Обособете не много дълбоко трапче, обкантете с малки камъчета и оформете с ръце банята за птици от бетонова смес. Можете да включите цветни парчета стъкло и да оформите ръбчетата, за да се задържа водата, дъждовна или обикновена, в центъра на така обособената форма.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
лесни проекти, проекти за градината, дизайн, декорация, екстериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg