фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративна купа от стари списания

Ако имате стари списания, които заемат ценното Ви пространство, лесно можете да се отървете от тях и по екологично съобразен начин – направете ги интериорна декорация. Ако разполагате с много списания и малко свободно време - можете да изобретите чудесни купи с различни размери, в които е подходящо да съхранявате дребни аксесоари.

Декоративна купа от стари списания

Стъпка 1: Какво Вие необходимо?


Преди да започнете този проект, ще е необходимо да се снабдите със следните материали и инструменти:

  • стари списания
  • пистолет за силикон
  • твърда повърхност, върху която да работите
  • уплътнител на водна основа
  • четка за боядисване
  • стари вестници, върху които да поставите купата, за да изсъхне лепилото

Декоративна купа от стари списания

За направата на тази купа, която е представена в проекта, е било необходимо приблизително едно списание. Преди да започнете, уверете се, че сте си набавили няколко списания – никога не се знае колко голяма купа ще Ви се прииска да направите.



Стъпка 2: Начало на проекта


Декоративна купа от стари списания

Първото нещо, което трябва да направите, е да подберете най-подходящите според Вас страници и внимателно да ги откъснете. Разположете ги върху твърда повърхност, която ще Ви е удобна, и сгънете надлъж 3-4 пъти всяка една от страниците, притиснете силно всяка гънка, така че да останат плътни. Можете с дръжката на ножица да минете по всеки ръб. След като сте сгънали доволно количество страници, е време да започнете с дъното на купата

Декоративна купа от стари списания

Вземете една от сгънатите страници и използвайки пистолет за силикон, поставете лепило по протежение на една от страните, завивайки хартията. Трябва да се получи кръгла форма – не е задължително да е перфектна, но поне да наподобява дизайна. Оставете малко свободно пространство откъм края на лентата, така че да може към него да се прилепи следващата и да продължите кръга. Продължавайте да добавяте сгънати страници по същия начин, докато диаметърът на купата стигне до желания от Вас вид.


Стъпка 3: Придайте дълбочина на купата


След като направите солидна основа на декоративния съд, трябва да преминете към ''построяването'' на стените на купата. Препоръчително е да намажете с лепило горната ¾ от повърхността на всяка следваща лента, така че да се получи фуниевиден дизайн. Продължавайте досегашните действия, докато достигнете желаната от Вас големина на купата.

Декоративна купа от стари списания

Вече сте съвсем близо до финалната част – остава Ви единствено да добавите слой замазка на водна водна основа и да оставите да изсъхне.


Стъпка 4: Финализирайте проекта


Декоративна купа от стари списания

Тъй като проектът е изработен от хартия, е необходимо съставните му части – основа и стени – да бъдат здрави и подсилени. Използвайки уплътнител на водна основа и четка за боядисване, покрийте купата и основата обилно, така че да сте убедени, че всички елементи са залепени един към друг и са устойчиви. Ще е по-удобно за Вас, ако първоначално нанесете слой уплътнител върху вътрешната страна на купата, така ще спестите и време, тъй като докато изсъхне вътрешният слой, можете да нанесете външния.


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
купа от списания, декорация, дизайн, аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg