фирми продукти
представяме
работа
 
8 неща, за които да не използвате оцет

Оцетът е един от най-достъпните и често употребявани подправки за дома. Той е неизменна съставка за еко почистване на повърхностите, за премахване на неприятни миризми и с антибактериален ефект. Оцетът може да се смеси с малко сода за печене, за да се почисти мръсотията в канала, тъй като комбинацията разтваря мазнините и варовика. Течността обаче е киселина и затова има неща, за които не трябва да се употребява. Вижте някои неща, за които да не използвате оцет у дома.

8 неща, за които да не използвате оцет


1. Макар обикновеният оцет да е страхотен продукт за почистване на множество повърхности в кухнята, не бива да го използвате като сапун. Алкалните почистващи препарати, каквито са препаратите за съдове, са много практични за отстраняване на мазнини. За тази задачка оцетът няма да е много функционален, тъй като няма силата да премахва мазнините.

8 неща, за които да не използвате оцет

2. Никога не използвайте оцет или оцетени смеси върху повърхности, обработени с парафин. Течността ще повреди покритието и ще матира блясъка на повърхностите. Ако обаче искате да отстраните старото покритие, за да нанесете ново или друго средство, оцетът е добър способ. Нанесете го с парцалче и го оставете да подейства върху повърхността.

8 неща, за които да не използвате оцет3. Оцетът е опасен за мраморните кухненски повърхности, тъй като корозира порестата им структура, затова не използвайте киселинни средства върху тях.

4. Не използвайте за пране ябълков оцет, тъй като той може да причини петна върху тъканите. За пране употребявайте само дестилиран бял винен оцет, който дезодорира и избелва тъканите.

5. Алуминиевите и чугунените прибори за готвене са повърхности, които реагират на оцета. Използвайте киселата течност са върху съдове и прибори от неръждаема стомана и емайлиран чугун.

6. Оцетът и белината са различни по характер, но силни почистващи повърхностите средства. Те обаче не трябва да се смесват, тъй като отделят токсичен газ, който се образува от комбинацията на белина с киселинна субстанция. Най-добре използвайте натуралните почистващи средства отделно или смесени с други натурални средства без химия. Ако използвате едно от двете средства срещу мухъл, трябва да сте наясно, че те не унищожават плесените от източника, а само тези върху повърхността, като обикновено източникът се дължи на влага в стените.

7. Можете да употребявате бял оцет срещу насекомите в двора или вътре в стаите. Не трябва обаче да пръскате киселата течност директно върху засегнатите от насекоми зеленини, тъй като тя може да ги унищожи. Ако желаете обаче можете да употребите оцета срещу нежелани бурени, като ги напръскате изцяло.

8. Ако искате да почистите петна от яйца от повърхностите или тъканите от различен характер, не се пробвайте да разтворите петната с оцет. Киселата течност кара белтъците да коагулират и ги трансформира в лепилоподобна субстанция, която е трудна за почистване от повърхностите.


Източник: care2.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg