фирми продукти
представяме
работа
 
Закачалка с формата на дръвче

С малко средства и не много работа можете да изработите цветна закачалка за стаите с формата на дърво. Размерите могат да варират, а разцветките зависят от интериорите, за които изработвате практичния акцент.

Закачалка с формата на дръвче

Можете да изработите няколко закачалки – по една голяма за антрето, всекидневната стая и гостната, както и една малка закачалка за детската стая. Върху нея можете да съхранявате част от вещите в стаята, а стабилната основа редуцира рисковете от падане и преобръщане на закачалката.


Необходими материали:


* МДФ или шперплат, две парчета с размери 2 х 60 х 180 сантиметра или в зависимост от желаните размери
* винтове
* прободен трион
* шкурка
* лепило за дърво
* грунд
* акрилна боя в желаната разцветка


Инструкции:


Стъпка 1 – Трансферирайте и оразмерете схемата

Разчертайте едната плоскост от МДФ или шперплат на мрежа от квадратчета с размер 10 сантиметра. Използвайте схемата по-долу, за да очертайте контурите на формата върху плоскостта. Не е необходимо да сте твърде точни в очертанията на контурите, тъй като схемата е примерна. Можете да обособите повече разклонения за закачалки или да махнете някои от схемата.

Закачалка с формата на дръвче

Закачалка с формата на дръвче

Стъпка 2 – Изрежете по контура

Поставете двете повърхности от МДФ или шперплат една върху друга, като поставите разчертаната страна нагоре, за да се ориентирате върху нея за рязане на плоскостите. Срежете по контурите с прободен трион и обработете ръбчетата с шкурка. Ако двете повърхности се разместват, можете да ги захванете с винтове или метални стяги.

Закачалка с формата на дръвче

Стъпка 3 – Срежете процепите за сглобки

Върху всяка повърхност срежете процепи за сглобяване с размери 2 х 75 сантиметра. Върху едната процепчето трябва да започва от долната част, а върху другата – от горната част. Поставете върху повърхностите нивелир, за да изрежете с триончето процепи с прави очертания. Нанесете лепило по ръбовете и сглобете двете части на аксесоара – те трябва да се поставят перпендикулярно, за да обособят стабилна основа. Захванете ги с малко бояджийско тиксо или скоби, докато лепилото стегне според инструкциите върху опаковките.

Закачалка с формата на дръвче

Стъпка 4 – Грундирайте и боядисайте

Ако процепите за сглобки стоят грозно, можете да използвате акрилни калчища, за да запълните отворите по ръбчетата. Нанесете един слой грунд, изчакайте да изсъхне и нанесете два слоя боя в желаната разцветка. Оставете боята да изсъхне напълно и поставете закачалката в стаята.

Закачалка с формата на дръвче


Източник: freshhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, закачалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg