фирми продукти
представяме
работа
 
8 градински растения с шоколадов оттенък

За любителите на необичайните разцветки на зеленината в двора и градината тези разновидности предлагат листа и цветчета в наситени пурпурни, червени и кафяви оттенъци. Те са страхотен цветен акцент за Вашата домашна градина.


1. Шоколадов соленостемон


8 градински растения с шоколадов оттенък

Растението е наречено още колеус. То е ценено най-вече заради пищната си зеленина, а листата му са с мека текстура и ярки разцветки. Този сорт е в наситен пурпурен тон. Соленостемон можете да отглеждате на слънце или сянка, като той вирее най-добре с повече влага и добре дренирана почва. На височина растението достига до 75 сантиметра.

Латинско наименование: Solenostemon scutellarioides 'Dark Chocolate'


2. Шоколадов соленостемон с жълто

8 градински растения с шоколадов оттенък

Този сорт соленостемон е с още по-тъмни разцветки на зеленината, но по ръбовете има леки жълто-зелени краски, които обособяват приятен контраст. Растението предпочита сянката, но в студените месеци можете да го поставите на ярко слънце. Предпочита обилната влага и добър дренаж. На височина достига до 50 сантиметра, а да широчина е до 35 сантиметра.

Латинско наименование: Solenostemon scutellarioides 'Chocolate Mint'


3. Шоколадов слънчоглед


8 градински растения с шоколадов оттенък

Огромните ярки цветове на слънчогледа са още по-необичайни в двора или градината, ако вместо обичайните жълто-оранжеви тонове, те притежават кафяво-оранжеви листа с жълти багри. Този сорт харесва зони, облени от слънце и добре дренирана почва. На височина достига до 110 сантиметра, а на широчина цветчетата му са до 60 сантиметра.

Латинско наименование:
 Helianthus annuus 'Chocolat'


4. Шоколадова мимоза

8 градински растения с шоколадов оттенък

Растението е наречено още юлибрисиновата албиция, както и като копринено дръвче. Шоколадовата мимоза произхожда от Япония, а зеленината му е съвкупност от дребни листенца, които са ситно прорязани и подредени по клончетата, подобно на папратите. Цветчетата на албицията са в розово и разцъфват подобно на топчета памук. Тъй като дръвчето е много агресивно, имайте предвид, че то може да се разпростре извън обособената зона. Харесва слънце и частична сянка, а на височина достига до 6 метра.

Латинско наименование: Albizia julibrissin 'Summer Chocolate'


5. Шоколадова калибрахоа

8 градински растения с шоколадов оттенък

Калибрахоа в наситено пурпурно е чудесно растение за Вашата градина, ако търсите компактна зеленина с контрастни разцветки. Тя достига височина до 20 сантиметра и широчина до 25 сантиметра. Растението предпочита слънчевите зони и зоните с частична сянка, както и влагата.

Латинско наименование: Calibrachoa 'Colorburst Chocolate'


6. Шоколадов брадат карамфил

8 градински растения с шоколадов оттенък

Многогодишен сорт дребно карамфилче, чиито цветчета са в тъмновиолетов оттенък, с контрастно розово в центъра. Те са невероятно ароматни и са цветен акцент в градината или двора. Растението обича слънцето и добър дренаж, а на височина достига до 35 сантиметра.

Латинско наименование:
 Dianthus barbatus 'Heart Attack'


7. Шоколадова канна


8 градински растения с шоколадов оттенък

Канната е пищно растение с ярки цветчета в оранжево-червено. Зеленината на този сорт е обагрена в тъмен пурпурен тон, който ярко контрастира на цветчетата. Канната обича слънце и влага. На височина достига до 2.5 метра.

Латинско наименование:  Name: Canna 'Intrigue'


8. Ментово-шоколадово мушкато

8 градински растения с шоколадов оттенък

Сортът мушкато наподобява листата на здравеца и ако потъркате листенцата, ще усетите техния ментов аромат. Макар че не мирише на шоколад, растението е обагрено в зелено, с тъмнокафяви сърцевини с неправилна форма и пурпурен подтон. Предпочита слънчевите зони с добър дренаж, на височина достига 90 см.

Латинско наименование: Pelargonium 'Chocolate Mint'


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
градински растения, идеи за градината

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg