фирми продукти
представяме
работа
 
Ярки градински калинки от... топки за боулинг

Ако имате няколко стари топки за боулинг или можете да купите няколко употребявани, вижте как можете да ги трансформирате в градински буболечки. Можете да изработите няколко калинки в ярки разцветки или да ги комбинирате с форми на пчелички. Развихрете въображението си, за да включите необичайни акценти в екстериора на своя дом, в двора или градината, на верандата, на вилата или на терасата на дома си. Ако не разполагате с топки за боулинг, можете да използвате обикновени детски топки, надуваеми или гумени, като трансформирате малко проекта.

 Ярки градински калинки от... топки за боулинг


Необходими материали:

* топки за боулинг – стари или нови
* силиконово лепило, тъмно като тон
* 2 парчета медна тел, с дължина 21 сантиметра
* 2 дървени мъниста
* екстериорен грунд
* екстериорна латексова боя в червено
* екстериорна латексова боя в черно
* самозалепващо се бояджийско тиксо
* макетен нож
* стоманено телче за съдове
* кръгла четка за боя


Инструкции:

Стъпка 1: Нанесете грунда и боите

Нанесете грунда върху цялата повърхност на топката. Нанесете червената латексова боя на два-три пласта, като ги оставяте да изсъхнат добре. Когато боята изсъхне напълно, облепете повърхностите с тиксо в желаните шарки. С боята в черно, с помощта на четка за шаблони, обособете онези сектори върху повърхностите, които имитират цепката между крилцата на насекомите.

 Ярки градински калинки от... топки за боулинг

Стъпка 2: Използвайте подходящ шаблон

Изработете си сами шаблон, като изрежете няколко различни като размер точки върху тиксото, залепите го върху повърхността на топката и нанесете латекс в черно отгоре. Изчакайте боята да позасъхне и отлепете тиксото. В този проект отворите са с размери 6 сантиметра и 4,5 сантиметра. Боядисайте дървените мъниста в тъмен тон и оставете боите да изсъхнат добре настрани.

 Ярки градински калинки от... топки за боулинг


Стъпка 3: Поставете антенките

Запълнете отвора за поставяне на палеца с тъмен силикон. Поставете силиконово лепило и в другите два отвора. Нанижете боядисаните дървени мъниста върху медните телчета, а ако е нужно поставете малко лепило, за да ги захванете стабилно в единия им край. Другия край на парченцата тел поставете в двата отвора за показалеца и средния пръст.

 Ярки градински калинки от... топки за боулинг

Докато боите съхнат и изчаквате силиконовото лепило да стегне, поставете основата върху дървена купичка или чиния. Изчакайте поне 24 часа, преди да поставите градинските аксесоари в желаните зони на двора, градината или на терасата в дома.

 Ярки градински калинки от... топки за боулинг


Цветни пчелички


Ако искате, можете да изработите няколко обагрени в жълто пчелички. Нанесете върху повърхностите грунд, изчакайте да изсъхне и нанесете жълта боя. Изчакайте да изсъхне добре, облепете с тиксо за боядисване, за да обособите ивици. Нанесете върху половината от обособените зони латекс в черно и изчакайте да изсъхне. Отлепете тиксото и оставете настрани за 24 часа. Антенките с мъниста от дървесина залепете със силикон в отвора за палеца, а изработените от телена мрежа и тел крилца вмъкнете в отворите за показалеца и средния пръст.

 Ярки градински калинки от... топки за боулинг


Източник: freshhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, идеи за градината, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg